G.Saray yönetimi önce personel giderlerinde kesintiler yaparak kulüp kasasını rahatlattı.

Aylık personel gideri 4.5 milyon TL’den 2 milyon TL’ye indirildi. Aysal başkanlığında transfer döneminde menajerlere ortalama 7 milyon dolar komisyon ödeniyordu, bu kez kulüp kasasından 950 bin dolar çıktı.

Futbolda 31 milyon TL olan forma sponsoru geliri 42 milyon TL’ye yükseltildi. Futbol, basketbol, voleybol ve judoda yapılan operasyonlarla yaklaşık 28 milyon dolar (80 milyon TL) tasarruf söz konusu
.
FUTBOL: 20 MİLYON EURO

Yazın 17 futbolcusu ile yollarını ayıran Galatasaray yönetimi, bu sayede 20 milyon 480 bin Euro maaş yükünden kurtuldu ve 10.9 milyon Euro bonservisi kasasına koydu. Sarı-kırmızılılar transfer ettiği 8 oyuncuya ise 10 milyon Euro yıllık ücret, 5.3 milyon Euro bonservis ödedi. Yıllar sonra bir transfer dönemi artıyla kapandı, 16 milyon Euro tasarruf sağlandı.

BASKETBOL: 8.5 MİLYON DOLAR

Can Topsakal’ın sorumlu olduğu basketbol şubesinde kemer sıkıldı. Geçen sezon 12 milyon Dolar harcanan erkek takımının bütçesi yüzde 50 azaltıldı ve 6 milyon Dolar’a şampiyonluğa oynayacak takım kuruldu. Bayan takımının bütçesi de 3.2’den 1.8 milyon Dolar’a çekildi. Sponsor Odeabank’tan gelen 3 milyon Dolar’la basketbolcuların maaşları zamanında ödenmeye başlandı. Ural Aküzüm’ün ilgilendiği tekerlekli sandalye basketbol takımı da 720 bin TL’ye oluşturuldu. Geçen sezon Engelsiz Aslanlar’ın bütçesi 1.4 milyon Dolar’dı.

VOLEYBOL: 4 MİLYON TL

Genç yönetici Ali Yüce’nin başında olduğu voleybol şubesinde önemli operasyonlar yapıldı. Yüksek maaş alan yabancı hocalar Barbolini ve Gulinelli gönderildi. 500 bin TL kira parası ödenen Burhan Felek yerine kulübün kendi tesisi olan Taç Spor’a taşınıldı. Transferde altyapıya ve gençlere yatırım yapıldı. Kız takımı 3.2, erkek takımı 2.4 milyon TL bütçe ile zirveyi zorluyor. Şube içinde yaklaşık 4 milyon TL tasarruf söz konusu.

JUDO: 400 BİN TL

En fazla (110) sporcuyu içinde barındıran Judo Şubesi Avrupa şampiyonluğu olan Galatasaray’daki tek branş olarak dikkat çekiyor. 1 milyon TL olan bütçe 600 bin TL’ye indirildi.