UEFA'nın bir yıl men kararı sonrasında Galatasaray yönetiminin tasarruf için sezon sonunda Fernando Muslera'yı satacağı iddialarına Uruguaylı kaleci açıklık getirdi.

İstanbul şehrinin kendisine uğurlu geldiğine inanan Muslera yeni yılda evlendiği eşi Patricia Callero ile Türkiye'de çocuk sahibi olmanın hayalini kuruyor. Sarı-kırmızılı takımla 2018'e kadar sözleşmesi olan Muslera olası transfer teklifleriyle ilgilenmiyor ve kariyer
 planını Galatasaray'da yapıyor.

TOTTENHAM TALİP OLMUŞTU

3 milyon 300 bin Euro garanti paraya oynayan Muslera sözleşmesinde yazan zamla önümüzdeki sezon 3 milyon 575 bin Euro kazanacak ve maç başına 20 bin Euro almaya devam edecek. Yönetim Sneijder'le birlikte vazgeçilmez olarak gördüğü Muslera'dan indirim talep etmeyecek. Takım bütçesinde 16 milyon Euro tasarruf yapmak zorunda olan yönetimin Muslera'yı satış listesine koyacağı, 5 sene önceki röportajında "Premier Lig en büyük hayalim" diyen Uruguaylı kalecinin Tottenham'ın teklifini kabul edeceği ileri sürülmüştü. Ancak ne Fernando Muslera'nın Galatasaray'dan ayrılmaya ne de sarı-kırmızılı yönetimin Uruguaylı kaleciyi satmaya niyeti var.

Muslera maç başı ücret ve primler de dikkate alındığında Galatasaray'da ortalama 4.5 milyon Euro kazanıyor. Muslera'yı transfer edecek Avrupa kulübü, Uruguaylı kaleci için vergilerle birlikte yıllık minimum 7 milyon Euro'yu gözden çıkarmak zorunda.