Takımımızın en önemli oyuncularından Fernando Muslera, "Burada kendimi evimde hissediyorum. Galatasaray'da oynamaktan inanılmaz mutluyum. 2 sene daha kontratım var. Burada uzun süre kalmak istiyorum" dedi.
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Toros Zirvesi Semineri'nin ikinci gününde 'Türkiye'de yabancı futbolcu olmak' adlı panele katılan Fernando Muslera 5 senedir Türk halkının ilgisinden dolayı kendisini Türk gibi hissettiğini söyledi. Genç takımda oynadığı 15 yaşından futbolcu olma fikrine kapıldığını anlatan Muslera, küçük yaşta futbol oynarken forvet bölgesinde oynadığını söyledi. Uruguay'da küçükler futbol turnuvasında gol kralı olduğunu anlatan Muslera, "Kalede olmaktan hoşlanmazdım, gol atmayı çok severdim. Kale aklımda yoktu ama bir maçta kalecimiz hastalandı ve takımın en uzunu olarak beni kaleye geçirdiler. Sonra devam edildi. İlk başta hoşuma gitmiyordu. Gol atmak keyifliydi, gol yiyince ağlıyordum" diye konuştu.
 
"KIYMALI YUMURTALI PİDEYİ ÖZLERİM"
 
Muslera, Türkiye'den ayrılacak olursa Türk insanının sevgisini, yemeklerden de kıymalı yumurtalı pideyi özleyeceğini kaydetti. Türkiye'de, İstanbul'da ve Galatasaray'da çok mutlu olduğunu vurgulayan Muslera, kendisine yönelik transfer teklifleri hakkında, "Burada kendimi, evimde hissediyorum Galatasaray'da oynamaktan inanılmaz mutluyum. 2 sene daha kontratım var. Ciddi bir kulüp gelir Galatasaray çıkarları, benim çıkarlarım doğrultusunda belki olabilir ama şimdi bunu söylemek çok anlamsız. Burada uzun süre kalmak istiyorum. Hem Galatasaray hem İstanbul'da olmaktan mutluyum" dedi.
 
"GOL YİYECEKSENİZ EN İYİ GOLÜ YİYİN"
 
Kolombiyalı James Rodriguez'in Uruguay'a attığı golün, 2014 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi golü seçildiğinin hatırlatılması üzerine Muslera, "Bir gol yiyecekseniz en iyi golü yiyin, orada sizin de payınız olması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce de 2010'da en güzel golü yemek bana nasip olmuştu. En güzel gol yenildiğinde demek ki onu çıkaracak bir şey yok" dedi. Kalecilerin işinin her geçen sene zorlaştığını dile getiren Muslera, topların maddesel değişim yaşadığını, eskiden kaleciye geri pas verilebildiğini anlattı. Muslera, elinde bir sihirli değnek olması halinde kalenin boyutunu küçültmek istediğini, kalelerin çok büyük olduğunu belitti. Sahada gol yememek için çaba gösterdiğini kaydeden Muslera, saha içerisinde kalecilerin ve hakemlerin farklı gezegenden geldiği düşüncesine kapıldığını söyledi. Muslera, Galatasaraylı futbolcuların kırmızı forma giymesine rağmen kendisinin forma renginin yeşil olduğunu ve gol sevincinde tek başına farklı mutluluk yaşadığını anlattı.

 
İDOLÜM CORDOBA
 
Muslera, idolünün eski Beşiktaşlı kaleci Oscar Cordoba olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşadığı en büyük sorunun Türkçe bilmemek olduğunu dile getiren Muslera, Galatasaray'da kazandığı başarılar ve kupalardan dolayı mutlu olduğunu ve uzun yıllar kalmak istediğini belirtti.
 
Kalecilere ve kendisine yönelik eleştiri yapılırken insan olduklarının unutulmamasını isteyen Muslera, şöyle konuştu:

"Kalecilik dünyanın her yerinde en zor mesleklerden biri. Forvet bir hata yaptığı zaman telafi edecek orta saha var. Orta sahayı defans, defansı kaleci telafi ediyor. Bizde ise gol oluyor. Ben hata yapmamak için yüzde 100 çaba gösteriyorum. Yüzde 100 antrenmanı ciddiye alarak yapmaya çalışıyorum. Hatalar olacaktır. Biz de insanız biz de etten kemikteniz. Hata yapabilir, eleştiri yapılırken buna dikkat edilmeli diğer takım taraftarının bana ilgisi sevgisi var. Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Kaleciler hata yapacaktır eleştirirken taraftar, basın, bizim de insan olduğumuzu unutmamanız gerekiyor."
 
"CAPSLER BENİ GÜLDÜRÜYOR"
 
Derbi maçlarında yaşadığı atmosferi hiçbir yerde yaşamadığını vurgulayan Muslera, tüm derbilerde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da futbolcuların baskı hissettiğini ve maçın 15'inci dakikasından sonra adapte olduklarına değindi. Türkiye'de en iyi forvetin Burak Yılmaz olduğunu vurgulayan Muslera, başka takımdan da isim söylemesi gerekirse bu ismin Chahechouhe olduğunu dile getirdi. Kendisine yönelik sosyal medyadaki 'caps'leri çok komik bulduğunu anlatan Muslera, "Türk insanı çok yaratıcı. Önemli bazı kurtarışlarımdan sonra çıkmaya başladı. Beni çok güldürüyor" dedi. Muslera, Osmanlıspor yenilgisinde en büyük hatanın kendisinde olduğunu söyledi.