Lazio'dan büyük paralar karşılığında transfer edilen, geldiği dönemde ''eli küçük'', ''boyu kısa'' eleştirilerine maruz kalan ancak sonra sergilediği performansla kalitesini herkese gösteren Fernando Muslera, Avrupa'nın en çok dikkat kalecilerinden olmaya devam ediyor.

Avrupa'nın önemli birkaç kulübü ile de hakkında transfer söylentileri çıkan Fernando Muslera için, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın da yaptığı açıklamalar kafaların karışmasına Youwin neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlaması kararından sonra, Aysal yaptığı açıklamada Urguaylı kaleci ile çalışmak istediklerini ancak iyi bir teklif karşısında durumu değerlendirebileceklerini ima etti.

BARCELONA VE MAN. UTD'IN GÜNDEMİNDE

Bu sezon Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösteren Fernando Muslera ile ilgilenen en ciddi takımın Barcelona olduğu iddia ediliyor. İspanyol basınında son dönemlerde çıkan haberlerde sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki Victor Valdes yerine kaleye geçecek adaylar arasında onun da adı geçiyor.

Yeni sezona David Moyes ile başlangıç yapacak olan Manchester United da Muslera ile ilgilenen ekipler arasında gösteriliyor. Ada basınında da çıkan iddialara göre Kırmızı Şeytanlar Galatasaray'ın file bekçisi için 24 milyon eurolyu gözden çıkardı.

Ada basını devre arası transfer sezonunda da Muslera ile Manchester United'ın ciddi şekilde ilgilendiğini manşetlerine taşımıştı.

YABANCI SINIRI VE İYİ BİR BONSERVİS!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim de başkan Ünal Aysal da başarılı kaleciyi bırakma taraftarı değilken, TFF'nin aldığı yabancı oyuncu sınırlaması kararı ve Ünal Aysal'ın dediği gibi iyi bir bonservi bedeli, Muslera'nın ayrılmasına neden olabilecek en büyük nedenler arasında gösteriliyor.

ALTERNATİFİ DE HAZIR

Yabancı oyuncu sayısı oldukça fazla olan Galatasaray'da Muslera için gelebilecek çok iyi bir teklif halinde Uruguaylı kalecinin gönderilmesi planlanıyor. Sarı-kırmızılı takımda Muslera'nın transferi durumunda kaleye düşünülen ilk isim ise Trabzonspor forması giyen Onur Kıvrak. Sözleşmesinde ''7.5 milyon euroya serbest kalır'' maddesi bulunan Onur için, Muslera'dan gelmesi muhtemel para kullanılacak ve böylece yabancı kontenjanından bir oyuncu düşürülmüş olacak.

Webaslan