Türkiye'ye ve Galatasaray'a deyim yerindeyse aşık olan Fernando Muslera'nın gelecek planlarında da Galatasaray var. Çocuğunun Türkiye'de doğmasını ve kendisine ikinci isim olarak Türkçe bir isim vermeyi de düşündüğü öğrenildi.

11 Ağustos 2011'de Galatasaray'a transfer olan Muslera, İstanbul'daki 5.5 yılını doldurdu... Türkçesi oldukça iyileşen ve gittiği her mekanda Türkçe sohbetler eden Uruguaylı kalecinin en sevdiği şey ise kendisi ile ilgili yapılan "capsleri" okumak. Uruguay Milli Takımı'ndayken tuttuğu "drone"la ilgili yapılan capsler ise Muslera'nın favorisi. Bazı zamanlar kendisi ile ilgili yapılan capslerdeki esprileri anlamakta zorlanan Muslera bunun içinse takım tercümanından yardım istiyor.

Muslera'nın eşi hamile! Çocuğuna Türkçe isim de verecek

Muslera'nın en büyük hayallerinden birisi gerçek oldu... Aralık ayının son günlerinde dünya evine giren Uruguaylı file bekçisinin 27 yaşındaki eşi Patricia'nın hamile olduğu bildirildi. Çocuğunun Türkiye'de doğmasını ve kendisine ikinci isim olarak Türkçe bir isim vermeyi de düşünen Muslera'nın bu fikrini paylaştığı ama seçtiği ismi henüz netleştirmediği de gelen bilgiler arasında. Futbol yaşamını bitirdikten sonra Türkiye'de yaşamaya devam etmeyi planlayan Uruguaylı ismin gelecek planları arasında ise Taffarel gibi Galatasaray'da kaleci antrenörü olarak devam etmek de yer alıyor.

Bu arada Uruguay'da Muslera, efsane kaleci Rodolfo Rodriguez'den sonra gelmiş geçmiş en iyi file bekçisi olarak adlandırılmaya başlandı.