Uruguay Milli Takımı’nda genelde başarılı bir performans gösteren ve milli aralardan moralli dönen deneyimli file bekçisi, bu kez hayal kırıklığı yarattı. Dünya Kupası Elemeleri’nde önceki gece Şili ile karşılaşan Uruguay, sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılı file bekçisi, filelerinde gördüğü toplarla eleştiri konusu oldu. İlk gol, son dönemde sıkça maruz kaldığı yan top gollerindendi ve penaltı noktasına yakın bir bölgeden yapılan kafa vuruşunda Uruguaylı kaleci hareketsiz kaldı.

Üçüncü golde ise iki Uruguaylı savunma oyuncusunun rahatsız ettiği Alexis Sanchez’in cılız vuruşunda, doğru pozisyon alamadığı görüldü.

Sanchez’in attığı ikinci gol ise tam olarak bireysel hataydı. Ceza sahası çizgilerinin birleştiği çapraz noktadan atılan şutta topu koltuğunun altından kaçırdı. Kendisinden alışık olunmayan manzaralara imza atan ve formsuz olması dikkat çeken Muslera’nın bu görüntüsü Kadıköy’deki maç öncesi endişe kaynağı oldu.

Uruguay’ın beş gün önceki Ekvador maçında da basit bir gol yiyen Fernando Muslera’nın, son üç milli maçta kalesinde gördüğü gol sayısı 6 oldu.

Bu milli ara için oyuncunun kat ettiği mesafe de bir diğer endişe kaynağı olarak öne çıktı. İstanbul’dan Güney Amerika kıtasına yaptığı gidiş-dönüş seyahatte yaklaşık 30 bin kilometrelik yol kat eden ve bu akşam İstanbul’a ayak basacak olan Muslera’nın, 24 saati aşan uçak yolculuğu sonrası cumartesi günkü dev maç öncesi sadece bir günlük dinlenme süresi bulacak olması, canları sıktı.