Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına gelmesinin kendisi açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Muslera, hedeflerinin geçen yılki başarıları tekrar etmek olduğunu dile getirdi.

Uruguaylı kalecinin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Hamza hocanın gelmesi otomatikman benim performansımı da etkiledi. Takımın geneline bakınca önümde oynayan oyuncuların performansı artınca ben de iyi oynamaya başladım, motive oldum. O gelmeden önce kötü bir durumdaydık. Bu beni de kötü etkilemişti. Çökmüştüm adeta. Sonra onun yaklaşımı ve takımın performansının yukarı çıkması benim de moralimi düzeltti ve 2 kupayı birden kazandık.

Son 6 maç hiç gol yemedik. Geçirdiğimiz bu maçların hepsi benim için çok önemliydi.

"Eğer 6 hafta gol yememişseniz..."

Son 6 hafta şampiyonluğa adım adım yaklaşıyorsunuz. Lige bakınca lidersiniz ve kazandıkça rakiplerinizin de kazanması gerekiyor. Bu beni motive etti. Gol yememek için elimden geleni yaptım. Aslında bunu sadece bana mal etmek yanlış. Takım arkadaşlarımın da bunda büyük payı var. Eğer 6 hafta boyunca gol yememişseniz, takım savunmasını iyi yapmışsınız demektir. Hem defansif hem de ofansif anlamda takım halinde hareket eden bir Galatasaray vardı. Bunun sonucunda da başarı geldi.

Mersin maçındaki kurtarışım, tabi ki fantastik bir kurtarış ama ben bunu antremanlarda zaten yapıyorum. Taffarel beni bunlara hazırlıyor. Bu onun da başarısı. Antremanlarda yaptığımda yorulduğumla kalıyorum, maçta yapınca herkes görmüş oluyor. Bu kurtarışlarda Taffarel'in payı inanılmaz noktada.

Benim için inanılmaz büyük bir gurur Taffarel'le çalışmak. Çok iyi bir insan. Futbolculuk kariyeri de tartışılmaz. Galatasaray'a gelmemde onun büyük bir payı var. Gelmemi kolaylaştıran etkenlerden biri Taffarel'in varlığıydı.

"Galatasaray'sanız bıkma lüksünüz yok"

Aklıma gelen Hakan, Selçuk ve Yasin'in attığı goller ve ardından yaptığımız savunmalar. Türkiye çok zor bir lige sahip. Takımlar bize karşı ekstra oynuyorlar. Her geçen sene lig daha zorlaşıyor ve rakiplerimiz bize karşı daha zorlu maçlar oynuyor. Galatasaray'sanız yılma ve bıkma lüksünüz yok. Her zaman mücadele etmek zorundasınız. Biz bunu geçen sezon son 6 maçta çok iyi yaptık.

"Hedefimiz geçen yılki gibi..."

Seneye daha zor bir lig bizi bekliyor. Takımların kalitesi de artacak. Sorun yaşamamak için kampta çok iyi çalışmalıyız. Geçen sene hatırlarsanız Balıkesir'e karşı kötü bir maç kaybetmiştik. Birçok kulvarda mücadele ediyoruz. Antremanlarımız da iyi geçiyor. Şu anda yorucu antremanlar devam ediyor, iyi çalışıyoruz. Hedefimiz geçen yılki gibi maçlar kazanıp yeni kupaları kulübümüzün müzesine koymak.

Milli takım tecrübesi çok önemli benim için. Hem kariyerim hem de Uruguay için. Copa Amerika garip bir turnuva oldu. Erken elenmeyi beklemiyorduk. Biz Uruguay olarak hiçbir turnuvaya favori olarak gitmiyoruz. Bu da öyle oldu ve maalesef Şili'ye elendik.

"Taraftarımızı yine mutlu edeceğiz"

Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Onlar bizim için itici bir güç. 90. dakikada bile o statı dolu görmek bambaşka bir duygu. Her zaman bizi destekliyorlar. Yeni sezonda da o stat tamamen dolsun, desteklerini esirgemesinler. Onları yine mutlu edeceğiz. 4. yıldızı kazandık, inanılmaz önemliydi ama bununla devam edemeyiz. Yeni hedefler, yeni başarılar bizi bekliyor. Çok iyi çalışıp bu hedefleri gerçekleştirmeliyiz.