Maçın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mustafa  Denizli, klasik laflar etmek istemediğini aktararak, "Yaptığımız hatalar,  verdiğimiz pozisyonlar, Yaratmaya çalıştığımız ancak yaratamadığımız veya yaratıp  da değerlendiremediğimiz pozisyonlar vardı. Maçı 3-0 gibi net bir skorla kazandık  ama oyunun karşılığı değildi. Gol yiyebileceğimiz pozisyonlar da oldu" ifadelerini kullandı. 

Kendileri için bu maçın iki değerli kısmı olduğunu anlatan tecrübeli  teknik adam, şöyle konuştu: 

"Birinci değerli kısmı, futbolcularımın fizik anlamında kapasitelerini  aşmalarıydı. Sıkıntılı bir süreci geride bırakıyoruz. Takımın sıkıntıları da bir  süre daha devam eder. Kulübe gelişimin 7. günü ve ikinci maçımızdı. Bu yoğun maç  döneminde normal çalışma programınızı uygulama zamanınız da olmuyor. Bu süreci  böyle geçeceğiz. İkinci güzel hadise ise elde edilen skor. Ne olursa olsun,  alınan 3 puanla yerimizi muhafaza edebilmek. İlerleyen süreçte daha farklı  yerlere gidebilme yolunda bu önemli." 

Futbolcularının özellikle oyunun son bölümünde kendilerini aşan bir  fiziksel performans sergilediklerini yineleyen Denizli, "Bu ümit verici. Bunları  daha da iyiye götüreceğiz. Futbolda bazı şeyleri 3-5 günde değiştiremezsiniz.  Birbirimizi anlayabildiğimiz gün, bu süreci tamamlarız. Bunun da 15-20 günlük bir  süreç alacağını düşünüyorum. Taşlar o zaman yerine oturmaya başlar"  değerlendirmesinde bulundu. 

"Sabri tepkiyi değil, alkışı hak ediyor" 

Mustafa Denizli, sözleşmesindeki opsiyon maddesinin değiştirildiği  açıklanan ve bugün de taraftarların tepkisiyle karşılaşan Sabri Sarıoğlu'na  destek verdi. 

Sabri konusunda yanlış bilgilendirme olduğunu düşündüğünü aktaran  Denizli, "Ben bilgilendireyim, Sabri burada yetişmiş bir futbolcu olarak geride  kalan yıllarına yakışır bir davranışta bulundu. Yönetimin düşüncelerini, tereddüt  etmeden hayata geçirme sözünü verdi ve bunu da yaptı. Dolayısıyla Sabri'nin bu  konuya bakışı tepkiyi değil, alkışı hak edecek bir harekettir. Bunu iyi  anlatamadılar herhalde" diye konuştu. 

Bu konunun üzerinde çok durmak istemediğini ve futbolcu, teknik adam  veya yönetici anlamında bu tür şeylerin yaşanabildiğine değinen tecrübeli  çalıştırıcı, "Sabri'nin bu akşam, mevcut koşular altında belki de takımın en  iyisi olduğunu söyleyebilirim. Çok kolay değil. Böyle bir atmosferde futbolcunun  ayakta kalması, mücadelesini artırarak devam ettirmesi benim açımdan son derece  önemli ve özel. Sabri'yi son düşüncesinden ve bugünkü performansından ötürü  tebrik ediyorum" şeklinde görüş belirtti. 

"Sistemi kadro belirler" 

Denizli, son dönemde olduğu gibi 4-2-3-1 dizilişiyle takımı sahaya  sürdüğü ve sistem değişikliği düşünüp düşünmediği şeklindeki bir soru üzerine,  "Sistemi teknik adamlar belirlemez, elindeki kadro belirler" yanıtı verdi. 

Ana sorunun takım savunması olduğunu aktaran Denizli, "Bugün  Galatasaray'ın en yatkın olduğu yapı  bu. Benim hayatta rakamlarla işim olmadı.  Bu sistemi bozacak olan da futbolcu performansıdır. Olağanüstü seviyede ön plana  çıkan oyuncular, kendilerine yer ararlar ve o zaman bazı şeyler değişebilir. Bu  kısa sürede de büyük değişiklik yapamazsınız" dedi. 

"Şu anda tespit dönemindeyiz" 

Mustafa Denizli, transfer konusunda bir çalışmaları olup olmadığı  konusunda, şunları kaydetti: 

"Daha yöneticilerimizle çok sağlıklı oturup konuşma imkanımız olmadı.  Olsa da bir şey yapamazdık. Kadroda istifade edemediğimiz, dinamizmi ön plana  çıkarabilecek, tecrübesiyle katkı sağlayabilecek oyuncularımız var. Sağlık  sorunları nedeniyle istifade edemiyoruz. Sayısal anlamda sıkıntı yaşıyoruz.  Transfer konusunda devre sonuna kadar değerlendirme yapıp, ona göre bakacağız. Şu  anda bizim için tespit dönemi desek, daha doğru olur." 

Podolski'nin şutu Mert Çetin'in gözü morarttı 

Galatasaray İdari Menajer Yardımcısı olan ve tercümanlık görevini de  üstlenen Mert Çetin, maç öncesi Lukas Podolski'nin çektiği bir şutun hedefi  olarak yaralandı. 

Karşılaşma öncesi yapılan ısınma bölümü esnasında Podolski'nin çektiği  oldukça sert şut, kalenin yanında bekleyen Mert Çetin'in yüzüne isabet etti. İlk anda sendeleyen ancak toparlanarak görevine devam eden Mert'in,  maç sonunda gözü morarmış halde tercümanlık yaptığı görüldü.