Lazio'ya karşı savunmacı 8 isimden oluşan bir kadro çıkardığı için eleştirilen Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1-1 biten maçın ardından kendisini savundu. Soyunma odasına giderken çevresindekilere, "Görüyorsunuz işte, elimdeki malzeme bu kadar! Kadromuz kısıtlı… Yine de 1-1 kötü sonuç değil. Lazio deplasmanında ters bir takım" diyen Denizli, taraftarların Sneijder değişikliğini de yanlış anladığını söyledi. 

BEŞİKTAŞ BENZETMESİ YAPTI!

Hollandalı yıldızın sezonun ikinci yarısından beri fedakarlık yaparak oynadığını dile getiren tecrübeli hoca, "Wesley'i alkışlatmak istemiştim. Çok yoruldu, Trabzon ve Lazio rövanşını düşünmek zorundaydım" ifadelerini kullandı. Galatasaray'ın durumunu Beşiktaş'taki ikinci sezonuna benzeten Mustafa Denizli'nin "O zaman da şampiyonluk sonrası işler yoluna girmesi gerekirken her şey daha karmaşık bir hal almıştı" dediği öğrenildi. 

AĞAÇ KURUDU

Göreve geldiğinde, "Kuruyan dalları keserim. Mühim olan ağacı kurtarmak" diyen Denizli, şimdi yaptığı hatalarla hedef tahtasında
Ligde havlu atan, Avrupa Ligi'nde ise Lazio beraberliği ile tur şansını zora sokan Galatasaray'da tartışılan adam Mustafa Denizli, kadro tercihlerinin yanı sıra oynattığı futbolla da okları üzerine çekti. İşte taraftarın Lazio maçında istifaya çağırdığı kurt hocanın en çok eleştirildiği noktalar: 

DURAN TOPLAR DERT OLDU

İtalyan hocalar Mancini ve Prandelli'nin uyguladığı alan savunmasını, Hamza Hamzaoğlu da devam ettirmiş ve Galatasaray geçen sezon ligde kornerden sadece iki gol (Mabiala- Karabük ve Fernandao- Bursa
) yemişti. Mustafa Denizli ile adam adama savunmaya geçen Galatasaray kalesinde neredeyse her maçta korner ya da duran toptan gol yiyor. Kayseri, Osmanlı ve Mersin maçlarında kornerden kalesinde golü gören Cimbom, Lazio karşısında da serbest atıştan kalesini düşürdü. 

TAKIM YAP-BOZ TAHTASI GİBİ

Lazio maçında oyuncuların çoğunun mevkisi değişmişti. Stoper Denayer sağ bekte, sağ bek Sabri ileride, stoper Chedjou ön liberoda, 10 numara Sneijder sol kanatta ve geldiğinden beri kanat oynayan Podolski de tek başına forvetteydi. Yerlerine alışkın olmayan oyuncular Lazio karşısında skoru koruyamadı. Ayrıca Hamzaoğlu görevden alındığında Galatasaray zirvenin 5 puan gerisindeydi. Şu an fark 15! Denizli ile atılan gol sayısı azaldı, yenen gol arttı. Topa sahip olma oranı, şut sayısı ve puan ortalaması düştü.