Tecrübeli televizyoncu ve gazeteci Şansal Büyüka, Milliyet'te Bilal Meşe ile yaptığı soru-cevap bölümünde Galatasaray'ı değerlendirdi.

İşte Büyüka'nın o sözleri...

"Mustafa Denizli ne yapsa kabahat! Umut’u oynatıyor “Niye oynatıyorsun” diyorlar, Umut’u oynatmıyor, “Niye oynatmıyorsun” itirazları yükseliyor. Galatasaray’ın ve Denizli’nin birkaç iyi sonuca ihtiyacı var.

Olaylar arasında Galatasaray’ın galibiyeti konuşulmadı bile...

Galatasaray’ın Trabzonspor karşısındaki futbolu, Lazio maçına dönük neler hissettirdi?

Galatasaray’a yazık oldu... Belki de sezonun en iştahlı futbolunu oynadı ama ortaya koyduğu mücadele hakemin gölgesinde kaldı. Lazio karşısında aynı direnişi, belki de daha fazlasını göstermesi gerekiyor. Ama ben ikinci maçtan çok da umutlu değilim... Dilerim yanılırım.

Mustafa Denizli’nin, Sneijder’a verdiği “düğün izni” tartışıldı. Bunun sonrasında Hollandalının kızağa çekildiği yorumları bile yapıldı.

Bir hoca futbolcusuna insani izin de verebilir, gerekiyorsa kesebilir de... Ama Galatasaray’da ve kamuoyunda şöyle bir algı oluşturuldu: Mustafa Denizli ne yapsa kabahat! Umut’u oynatıyor “Niye oynatıyorsun?“ diyorlar, Umut’u oynatmıyor, “Niye oynatmıyorsun?” itirazları yükseliyor. Galatasaray’ın ve Denizli’nin birkaç iyi sonuca ihtiyacı var.

Lazio karşılaşmasından alınacak bir sonuç, Mustafa Hoca’nın geleceği konusunda bir belirleyici olur mu?

Maçtan maça hoca kaderi belirlemek çok eskilerde kalmalıydı. Ama görüyorum ki tüm hızıyla sürüyor. Maraton programında pazar akşamı Ersun Yanal, “Bu sözlerim çok eleştirilecek biliyorum ama ben Mustafa Denizli’nin Lazio ve Trabzon maçında sahaya sürdüğü kadroları doğru buluyorum “ dedi... Bu işi Denizli bilmiyor, bu işi Ersun Yanal bilmiyor, kırk yıldır ayağına top sürmeyenler onlardan iyi biliyor... Ülkede 70-80 milyon hoca olunca , hocaların işi de zor oluyor..."