Sarı-Kırmızılıların son olarak düşme hattında yer alan Mersin İdman Yurdu'na da yenilmesinden sonra Mustafa Denizli'nin geleceği hakkındaki tartışmalar hız kazandı. Deneyimli teknik adamın her an istifa edebileceği iddiaları ortada dolaşırken, sözleşmesinde yer alan bir madde, bu ihtimalin hiç de kolay olmadığını ortaya koyuyor. 

Şu ana kadar 1.9 milyon dolar aldı

Denizli'nin, ekonomik açıdan çok zor günler geçiren kulüpten 1.5 milyon dolarlık ücretini peşin alması gündemde yer bulmuştu. Bu ödemenin dışında tecrübeli hocanın, gelecek sezon için alacağı 3 milyon dolarlık ücreti de 15 aya böldürdü. Yani, ocak ve şubat aylarında 200’er bin dolarlık ödeme yapılan Denizli, Galatasaray’dan şu ana kadar 1 milyon 900 bin dolar kazandı.

Galatasaray'a borçlu kalacak

Ancak sözleşmedeki en dikkat çeken detay, istifa konusunda. Eğer Mustafa hoca, görevi kendi isteğiyle bırakırsa Sarı-Kırmızılı kulübe yaklaşık 1 milyon dolar borçlu kalacak. Gelecek sezonki ücretini her ay 200 bin dolarlık taksit halinde alan Denizli, sezon sonunda istifa etse bile yine 1 milyon dolarlık bölümü geri ödemek durumunda. Çünkü deneyimli teknik adama hazirana kadar toplam 2.5 milyon dolar ödenmiş olacak ve bu paranın sadece peşinat olarak ödenen 1.5 milyon doları bu sezona sayılacak.

Kaynak: Habertürk