Galatasaraylı yaşıtları, U14 Ligi mücadelesinde Büyükçekmece'yi 25-0 yenerek tarihi bir skora imza atarken, Mustafa Kapı ise Bulgaristan'da kendi tarihini yazıyordu. Galatasaray'ın Levski Sofya'yı 2-0 mağlup ettiği hazırlık maçının 89. dakikasında sahaya adımını atan Mustafa, manşetlere rezervasyon yaptığının farkında değildi.

Galatasaray'a altyapının başına geçmek için gelen ancak A takımı yönetmeye başlayan Riekerink, genç takımlardan elini hiç çekmedi. Daha önce Ajax ve Çin Milli Takımı'nda alt yaş gruplarını çalıştıran Hollandalı teknik adam, antrenman ve maçlarını izlediği, A takımla idmanlara çıkardığı gençler arasından 14 yaşındaki Mustafa'yı Sofya'da sahaya sürmekte tereddüt etmedi. Bu hamle, Mustafa'ya profesyonel sözleşmenin kapısını açtı.

Riekerink ile kulübede olan Orhan Atik de Mustafa'yı yakından tanıyor. 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında onu büyük yaş gruplarında oynatan teknik kadroda o vardı.

Hayallerim gerçek oldu

90 dakika sonrası konuşmakta zorlanan Mustafa Kapı, Instagram hesabından duygularını paylaştı: "Hayatımın en mutlu günü olan gecede bana, hayallerimi süsleyen, bu büyük formayı A takımda giyme onurunu yaşatan başta hocamız Riekerink ile Orhan Atik ve Ayhan Akman hocalarıma, heyecanımı benimle paylaşan abilerime ve ekibimize çok teşekkür ederim. Eskisinden daha çok çalışıp bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim.

O günü iple çekecek



Mustafa için gözler 8 Ağustos 2017 tarihine çevrildi. Kurallar gereği; 14 yaşında profesyonel sözleşme imzalanamıyor.

2002'de dünyaya gelen Mustafa bu tarihte 15 yaşına basacak ve resmi maçlarda oynamak için sözleşme yapmaya hak kazanacak. G.Saray imza attıracağı futbolcusunun sözleşmesinin maddi şartlarında her sene iyileştirme yapacak.

Galatasaray emektarlarından Bülent Ünder'in çabasıyla 2014 yılında Denizlispor'dan Florya'ya getirildi. Mustafa Kapı, eğitim hayatına Bayrampaşa İnönü Meslek Lisesi'nde devam ediyor. Galatasaray'da U-14 Takımı'nda oynayan tüm futbolcular gibi aylık 200-300 TL ücret alıyor.

Levent Tüzemen: Riekerink büyük şans

Riekerink mükemmel bir profesyonel ve iş ahlakı üst düzeyde. Asıl görevi, A takım olmasına rağmen, altyapıyı da gözaltında tutması ve en ince ayrıntılarına kadar yakından takip etmesi, Galatasaray için büyük bir şans. Galatasaray'da bugüne kadar görev yapan yabancı hocalar altyapıya Riekerink kadar değer vermedi. Bir oyuncunun yetenekli olması ne kadar önemli ise o yeteneği keşfetmek daha önemli. Mustafa Kapı'nın en büyük şansı Riekerink olacak. Genç yıldız adayını yakından izliyorum.. Müthiş yetenekli, çabuk ve oyun zekası mükemmel. Riekerink'in bu cesur davranışı birçok genç oyuncuya yol haritası olacaktır.