Fenerbahçe’yi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tam 14 yıldır yenemeyen Galatasaray bu kötü istatistiğe son vermek ve liderle puan farkını 3’e indirmenin planlarını yapıyor.

14 rakamı Cim-Bom’da pozitif olarak farklı anlamları çağrıştırıyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Kadıköy’deki 14 senelik hasretin bugün son bulacağını düşünüyor. Bunun nedeni yine 14 rakamı ve 14 senelik başka bir hesap...

Çünkü, Galatasaray 1973’te şampiyon olduktan sonra bir kez daha mutla sona ulaşmak için tam 14 yıl beklemişti. Sarı-kırmızılı takım 1987’de Jupp Derwall yönetiminde şampiyon olurken, “14 senelik bu çile, bitsin artık bu sene. Sen şampiyon olacaksın, seni sevmeyen ölsün” tezahüratı da unutulmazlar arasına girmişti. Galatasaraylı idareciler bu bakımdan 14 rakamının kendilerine uğur getirdiğine ciddi şekilde inanıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Kadıköy’deki 14 senelik galibiyet hasretinin bu maçla birlikte son bulacağına inanıyor.

Prim 400 bin dolar


Galatasaray Yönetimi derbi için 400 bin dolarlık prim belirledi. Sezon başında derbiler için tespit edilen rakam dışında bir ödemenin olmayacağını belirten sarı-kırmızılılar, “Beşiktaş maçındaki prim ne ise aynısı olacak. Bu rakam da 400 bin dolar” açıklamasını yaptı.