TFF'den yapılan açıklamada, Hukuk Müşavirliğinin, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerini, Vodafone Arena'da oynanan derbideki saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat ile merdivenlerin boş bırakılmaması nedenlerinden PFDK'ya sevk ettiği bildirildi.

Hukuk Müşavirliğin, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i sportmenliğe aykırı hareketi, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak'ı hakem soyunma odası koridorlarındaki saldırısı ve hakaretleri, siyah-beyazlı futbolcu Dusko Tosic'i ise kural dışı davranışı, sportmenliğe aykırı hareketi ile kırmızı kart görmesine rağmen akredite alana girmesi nedenlerinden disiplin kuruluna gönderdiği kaydedildi.

Açıklamada, Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie'nin de rakip takım seyircilerine yönelik hakareti nedeniyle PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

Nazifoğlu, PFDK'ya gönderildi

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, PFDK'ya sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Sarı-kırmızılı kulübü Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Medipol Başakşehir karşılaşmasında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya gönderen TFF Hukuk Müşavirliğinin Nazifoğlu'nu da hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk ettiği aktarıldı.