Galatasaray'da Futbol Akademisi Direktörü Ahmet Akcan ile yollar ayrıldı. Sarı-Kırmızılı yönetim, altyapıyı yeniden organize etmek için Hollanda'nın efsane isimleri arasında yer alan Jan Olde Riekerink ile anlaştı. 
Akcan konu ile ilgili "Galatasaray altyapısını Avrupa'da önde gelen takımların seviyesine getirmek istiyorduk. Bunun içinde bazı projeleri hayata geçirmiştik. Çalışmalarımızı tam gaz sürdürüyorduk. Neden ayrıldığımı bilmiyorum. Önceki gün bana görevden alındığımı söylediler. Bu ayrılığın sebebini yönetime sorabilirsiniz" diye konuştu.

Altyapı çok kötü durumda

Bu sezon Akcan döneminde UEFA Gençler Ligi'nde oynanan Benfica maçında U19 takımının 11 gol yemesi çok eleştirilmişti. Bu farklı yenilgi sonrası tecrübeli yöneticinin istifası istenmişti. U19 Milli Takımımızın, 25 Şubat Pazartesi tarihinde Antalya'da Çek Cumhuriyeti ile yapacağı özel maçının aday kadrosunda hiçbir Galatasaraylı oyuncunun bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek altyapı ile ilgili bir projesinin olduğunu bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını dile getirmişti.

Alt yapının başına getirilen Hollandalı Jan Olde Riekerink, dün İstanbul'a geldi ve Lazio maçını izledi.