Fransa'nın Roune takımında oynarken kendisine sağ kanatta görev verildiğini ve o mevkiinin kendisi için hızlı olduğunu söyleyen Kamerunlu yıldız, taraftarlarca aşağılandığını ve bir ara futbolu bırakıp Kamerun'a dönmeyi düşündüğünü söyledi.

Chedjou, Kamerun'da top oynayan her futbolcunun Avrupa'ya gitme hayali kurduğunu söylerken bu hedefe ulaşmak için yalnızca yeteneğin değil şansa da ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 
Fransa'nın Lille takımına transfer olmadan önce asıl mevkisinin defans değil orta saha olduğunu söyleyen Chedjou " Lille'de merkez defans oyuncusu sakatlandıktan sonra teknik direktörümüz beni o mevkide oynatmak istedi. Ben her ne kadar orada oynamak istemesem de antrenörünüz bunu istediği zaman o mevkide 6 sezonunuzu geçirebiliyorsunuz" diyerek esprili bir yanıt verdi.
 
Galatasaray'a geliş sürecini de anlatan Chedjou, "Lille benim ikinci ailem gibi, oradan ayrılmak zordu ama bana istediğim teklifi vermediler. Ben de gelen teklifler arasından Galatasaray'ı tercih ettim." İfadelerini kullandı.
 
Galatasaray'a 8 milyon euro bonservis bedeliyle gelmenin kendisinde baskı oluşturduğunu söyleyen Kamerunlu oyuncu, " Bir defans oyuncusu için bu kadar yüksek bir bedel ödenmesi üzerimdeki baskıyı ve sorumluluğu artırıyor. Kendimi Galatasaray'a karşı borçlu hissediyorum" dedi. 
 
10 sene Fransa'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye geldiğini anlatan Chedjou, "Burada farklı bir atmosfer ve kültür var. Alışmam zaman aldı ancak şuan için her şey yolunda gidiyor" diyerek Türkiye'ye alıştığını ifade etti.