Galatasaray, Arsenal'e 4-1 mağlup olurken o maçta Sarı Kırmızılı kaleyi koruyan Sinan Bolat hedefteki isim olmuştu. Sinan Bolat'ın menajeri Saffet Balkan ise bunun üzerine açıklamalarda bulundu.

NTVSpor'a konuşan Saffet Balkan ilk olarak Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısında açıkladığı 5 maç kuralını açıklayarak sözlerine başladı. 

"SİNAN GALATASARAYLI"

"Porto kulübü aslında Sinan Bolat'ı oynayabileceği bir takıma kiralamak istiyordu, bir çok yerden tekif de geliyordu. Almanya,Fransa, Yunanistan ve Türkiye'den bir çok teklif geldi. Ancak Sinan, Galatasaraylı olduğu için tercihini Galatasaray'dan kullanmak istedi ve Galatasaray'ı tercih etti. Porto kulübünün avukatları da sözleşmeye 5 maç oynama kuralı ekleyerek, kalecilerinin oynayabilmesini istedi ve Galatasaray da bunu kabul etti."

"NEUER OLSA DA 3 GOL YERDİ"

"Sinan Arsenal karşısında 4 gol yedi ve hepsi de jeneriklik goller oldu. Ancak o kalede kim olsa, o golleri yerdi. Avrupadaki bahisçiler Galatasaray'ın en az 3 gol yiyeceğini söylüyordu ki bu tablo çok üzücü bir durum. Ama dünyanın en iyi kalecisi olan Neuer bile olsaydı o maçta en az 3 gol yerdi."

"MUSLERA DÜNYA KUPASINDA KÖTÜYDÜ"

"Galatasaray, Sinan'ı kiralarken 1. kaleci olabilecek bir kaleci istediklerini söylemişti ve Sinan Bolat'ın tecrübesi ortada. Bugün Muslera'nın yerine başka bir isim olsaydı forma göremezdi. Fernando Muslera, Dünya Kupasında çok kötüydü ve en kötü üç isimden biriydi."

"MUSLERA'YI SATARDIM"

"Muslera'yı oynatmazsanız satamazsınız. Ben olsam Muslera’yı Ocak ayında satarım. Eğer Galatasaray Muslera’yı satamazsa, üzerine para verip göndermek zorunda kalabilir. Ancak ben Muslera’nın yerinde olsam kovmadıkları sürece gitmem. Burada kazandığı parayı dünyanın hiçbir yerinde kazanamaz çünkü."

"MUSLERA GİDERSE BURADAYIZ YOKSA.."

"Sezon sonu geldiği zaman Galatasaray ile oturup konuşacağız eğer Fernando Muslera satılırsa biz burada kalırız, eğer satılmayacak ve devam edecekse o zaman başka alternatifleri değerlendireceğiz.."

"SELÇUK VE BURAK BU KADAR ETMEZ"

"Galatasaraylı futbolcular hak ettiklerinden çok daha fazla para kazanıyor, futbolculara ödenen para gerçekten çok ama çok fazla.. Örneğin Burak ve Selçuk bu seviyedeki Avrupa’nın hiçbir kulübünde oynayanamaz. Çin ya da Katar’da oynayabilirler ama Avrupa’da olmaz. Çünkü bu ücretleri Avrupa’da hiçbir kulüp vermiyor"