Galatasaray'da yönetim Riekerink'in hakkını Riekerink'e teslim etti. Sarı-kırmızılılarda yöneticiler, Fenerbahçe'nin iki yenisi Martin Skrtel ve Roman Neustadter'le sezon başında anlaştıklarını ama iki futbolcudan da hoca nedeniyle vazgeçtiklerini vurguladı.

Yönetim, "Aslında o gün bunlar bizim için birer soru işaretiydi. Ya bu futbolcular çok iyi çıksaydı? Çünkü Skrtel de Neustadter de ilk bize önerildi. Anlaşmalar sağlandı. Ancak Avrupa Şampiyonası'nda Riekerink, Rusya'nın ilk maçını izleyip Neustadter'i ağır bulduğunu söyledi. Skrtel için de tereddütleri vardı. Böylece iki transfer de gerçekleşmedi. Riekerink aslında bugün olanları o zamandan görmüştü ve transferlerini engelledi" diyerek hocanın hakkını verdi.

Sarı-kırmızılı idareciler sözlerini şöyle sürdürdü: "Riekerink olmasa paraları biz sokağa atacaktık. Her ikisini de ağır bulduğu için istemedi. Ona güvenerek doğru bir karar aldık."

Fenerbahçe, Liverpool ile 1 sene sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki Slovak futbolcu Martin Skrtel için 6 milyon euro bonservis parası öderken, oyuncu ile 3 senelik bir sözleşme yapıldı. Tecrübeli futbolcunun 3 yıl için alacağı ücret, bonuslarla beraber 10 milyon euronun üzerinde...

Yine bonservisi elinde olan Rus futbolcu Roman Neustadter'e 2 milyon euro imza parası veren Fenerbahçe, ayrıca 28 yaşındaki futbolcuya 4 sene için toplamda 7.2 milyon euro ödeyecek.

Kaynak: Milliyet