Hollandalı hocanın transfer raporu verirken, Senegalli forvet Oumar Niasse hakkında, "Çok yetenekli ve güçlü bir oyuncu. Top sürme becerisiyle sürati en belirgin özellikleri. Onu hücum hattının her bölgesinde kullanabilirim. Hem ilk 11 için hem de kulübede varlığıyla büyük fark yaratabilir" dediği öğrenildi.

Galatasaray yönetimi de bu rapor sonrası Everton'la temasları sıklaştırıp, Oumar Niasse'ı 1 yıllığına kiralama konusunda somut adımlar attı.

Oumar Niasse'nin Türkiye'de oynamaya sıcak bakması da, Galatasaray'ın elini güçlendiren bir diğer unsur oldu.

1 değil, en az 2 forvet

Danimarka kampı öncesinde başkan Dursun Özbek ve yöneticilerle bir araya gelen Jan Olde Riekerink, öncelikli olarak bir, şayet mümkün olursa iki golcüye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Hollandalı hocanın kampa yetiştirilmesini istediği forvet oyuncuları için transfer harekatına başlayan yönetim de Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega'yı satın almak, Everton'dan da Oumar Niasse'yi kiralamak için resmi teklifte bulundu. Rodallega için Akhisar'a Umut ve Tarık'ı teklif eden Sarı-Kırmızılılar'ın Ege temsilcisiyle pazarlıklarını sürdürdüğü  ifade edildi.