Lige verilen aradan yararlanıp fiziksel eksiğini kapatmayı amaçlayan Hollandalı orta saha oyuncusu, teknik direktör Jan Olde Riekerink ile görüşerek hazır hale geleceğinin sözünü verdi.

Geçtiğimiz sezona Milan'da başlayan de Jong, İtalyan ekibinde 5 lig ve 1 kupa mücadelesinde forma giymişti. Deneyimli oyuncu gol ya da asist üretemezken, 1 kırmızı kart görmüştü. ABD'den gelen teklif üzerine kariyerine Los Angeles Galaxy takımında devam etme kararı alan yıldız futbolcu; 18 lig ve 3 kupa maçında oynadı. Nigel de Jong, bu maçlarda yine gol ya da asist üretemezken 4 sarı, 1 kırmızı kart görmüştü.

31 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'ın Kayserispor maçında ikinci yarı oyuna girmiş ve sakatlığı nedeniyle mücadelenin son dakikalarında oyundan çıkmıştı. de Jong'a özel bir tedavi programı uygulanırken, tecrübeli futbolcu antrenmanda ağrı hissetmesi üzerine Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmamıştı. Hollandalı oyuncu; Beşiktaş ve Antalyaspor karşılaşmalarında da yüzde yüz hazır olmadığı gerekçesiyle forma giymedi.

Teknik direktör Riekerink ile özel olarak görüşen de Jong, takıma katkı sağlayamadığı için üzgün olduğunu söyleyerek milli maç arasında hazır hale gelip 15 Ekim'deki Gençlerbirliği maçında kadroda yer almak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Riekerink de Hollandalı oyuncuya olan güvenini tekrarlayarak, hazır olması durumunda kendisini kadroya mutlaka alacağının garantisini verdi.