28 yaşındaki kanat oyuncusu Nordin Amrabat, 3,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Malaga'ya transfer oldu. Malaga, transferde satın alma opsiyonunu kullandı ve Galatasaray'ın yüksek bir bonservis talep etmesini engelledi. 

Hamza Hamzaoğlu'nun kampta görmek istediği Faslı oyuncu için Malaga'nın verdiği 3.5 milyon euro ve kısa vadede bu parayı ödeme taahüdü sonrası transfer gerçekleşti. 

Malaga, Nordin Amrabat'la 4 yıllık sözleşme imzaladığını resmi siteden duyurdu. 



İspanyol kulübü, Galatasaray ile varılan anlaşma gereği Amrabat'ın transferinden doğan ilk ödemeyi yaptıklarını vurgulayarak Türk takımından bu transferin olduğuna dair resmi açıklama beklediklerini duyurdu.  İspanyol kulübü Galatasaray'ın gün içerisinde resmi açıklamaya yapmadığı taktirde haklarını arayacakları uyarısı yaptı.

Malaga kulübü Genel Direktörü Vicente Casado, basına yaptıkları açıklamada Galatasaray ile Amrabat transferi için 3.5 milyon avroya anlaşmaya vardıklarını ve bu anlaşmadan doğan 1 milyon 700 bin avroluk ilk ödemenin Galatasaray Kulübü'ne transfer ettiklerini söyledi. Casado yasalar gereği Galatasaray'ın Amrabat'ın resmen Malaga kulübünün olduğuna dair bir duyuru yapması gerektiğini hatırlattı. Genel Direktörü Vicente Casado, Malaga'nın tatil sonrası taraftarlarla tekrar buluşturulacağının altını çizerek, "Takıma çok önemli bir oyuncu kazandırdık" yorumu yaptı.