Oğuzhan Özyakup yaptığı açıklamada, “İspanya dünyanın 1 numaralı futbol ülkesi diyebilirim. İlk 30 dakika çok iyi oynadık. İyi kapandık, hızlı çıktık. Devreye girmeden çok talihsiz goller yedik. Bu tarz takımlara karşı oynamak zordur. Elimizden geleni yaptık. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Hala şansımız var. Çek maçını kazanıp diğer sonuçlara da bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

EURO 2016’ya imkansızı başararak geldiklerini söyleyen Oğuzhan, “Sonuçta iddialı geldik buraya. Elemelerdeki son 5 maçta herkes bizden umudunu kesmişti ama biz imkansızı başardık. O durumdan Fransa’ya gelmek bir başarıydı. Çok da zor bir gruba düştük ama işimiz hala bitmedi. Son maçta Çek Cumhuriyeti’ne karşı iyi oynayıp 3 puan alarak üst tura çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonuçtan dolayı çok üzgün olduklarını söyleyen Nuri, Arda Turan’a gösterilen tepkiyi taraftarlara yakıştıramadığını dile getirdi.

Nuri Şahin’in açıklamaları şu şekilde;

"Hepimiz çok üzgünüz. Bu sonucu beklemiyorduk. Daha iyi bir oyun sergilemek için sahaya çıktık ama istediklerimizi yapamadık. İspanya topu ayağında tutan ve iyi oynayan bir takım. Arda Turan’lar kolay kolay yetişmiyor. Bu ülkeye çok güzel günler yaşatmış bir insan. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Taraftarlarımıza yakıştıramadım. Çok yanlış buluyorum."

Maç sonrası Burak Yılmaz başta olmak üzere bir çok futbolcu sosyal medya hesaplarında Arda Turan'a destek mesajı yolladı.