Galatasaray'da Adanaspor karşılaşmasının ardından kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin'in durumu merak konusuydu.

Cumartesi günü deplasmanda oynanan Adanaspor maçında oyundan çıktıktan sonra teknik direktör Jan Olde Riekerink'e tepki gösterirken, formasını çıkarıp yere atan Yasin Öztekin, pazartesi yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bırakıldı.

İşte yönetim, teknik heyet ve oyuncu cephesinde yaşanan olaylar:

1) YÖNETİM: BU İLK VUKUATI DEĞİL

Galatasaraylı yöneticilere göre Adana'da teknik direktör Riekerink'e gösterdiği tepki Yasin'in ilk vukuatı değil. Daha önce teknik adamlar Hamza Hamzaoğlu ve Orhan Atik'le saha kenarında tartışan gurbetçi oyuncunun özellikle formayı yere atması yöneticilerin sabrını taşırdı.

2) YÜKLÜ BİR CEZA VERİLECEK

Kadro dışı kalan Yasin Öztekin'e kesinlikle para cezası da verilecek. Bugünkü yönetim toplantısının ardından oyuncuya 100 bin dolarlık ceza ve 21 Yaş Altı Takımı'na gönderildiği kendisine tebliğ edilecek.

3) "SONU HAMİT GİBİ OLMASIN"

Teknik heyet, Rize maçının bitiminde su şişesi fırlatan Hamit Altntop'u da kadro dışı bırakmış ancak özür dileyince affedilmişti. Riekerink ve yardımcıları, Yasin için ise geri adım atmak istemiyor.

4) "NEDEN HEP BEN ÇIKIYORUM"

Dün tek başına tesislere gidip salonda çalışan Yasin ise çok üzgün. Yakın çevresine "İlk 11 başladığım her maçta gözüm kulübede. Hep ben çıkıyorum. Hem saha kenarından hem de saha içinde uyarılmaktan bıktım" diyerek dert yandı.

5) PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Yasin'in bu hafta Başakşehir maçında kadroya girmesi zor gözüküyor. İngilizce bilen ve Riekerink'le birebir iletişim kuran Yasin teknik heyet ve arkadaşlarından özür dileyecek. Yasin'in F.Bahçe derbisinden önce affı zor görünüyor.

NE OLMUŞTU?

Galatasaray'ın, Adanaspor'u tek golle mağlup ettiği maça Yasin Öztekin damga vurdu. 60. dakikada değişiklik tabelasında numarası gören ve yerini Sinan Gümüş'e bırakan Yasin sahayı terk ederken formasını çıkardı. Çıkış tüneline kadar giden Yasin uyarılar üzerine çıplak olarak kulübeye döndü. Ancak orada da sinirine yenik düşen oyuncu kulübeyi yumrukladı.