Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Demirbaş, Oğuzhan'ın Galatasaray'a transferinde kendisinden görüş alındığını belirterek, "Oğuzhan Kayar, genç bir kardeşimiz. 17 yaşını yeni doldurdu, 18 yaşına girdi. Sol ayaklı bir futbolcu. Gerçekten çok kaliteli bir oyuncu; futbolu daha fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu.  Ergün Penbe'ye benzetiyorum. Gerçekten Galatasaray takımı çok iyi bir transfer yaptı. Önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz derecede kendisini yetiştirmiş; çok akıllı, bir kardeşimiz. Fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu. Galatasaray'daki hocalarının yardımıyla da çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çok güzel bir camiaya geldi" dedi.
 
Salih Uçan'a benzer özellikleri var; ama sol ayağını daha iyi kullanır

Tercrübeli futbol adamı, "Oğuzhan, küçük yaşına rağmen çok akıllı ve yetenekli bir oyuncu. Fenerbahçe'deki Salih Uçan gibi; ama sol ayağıyla oynayan bir futbolcu. Galatasaray'da şans bulursa bunu iyi değerlendireceğine inanıyorum. Ben ona çok güveniyorum. Umarım futbol şansı yanında olur. Ben kendisine güveniyorum. Galatasaray, Oğuzhan'ı transfer etmek için bana danıştı. Ben Oğuzhan için her zaman olumlu referans veririm. Çok yetenekli bir kardeşim. Çok iyi bir karaktere sahip" şeklinde konuştu.  
 
Galatasaray çok iyi bir transfer politikası uyguladı

Hayrettin Demirbaş, "Galatasaray'ın genç ve yerli oyuncu transferi politikası çok doğru; ama çok geç kalınmış bir olay Galatasaray, fazlasıyla yabancıya kadrosunda yer verdi. Üstelik çok büyük paralar verildi. Genç yetenekli oyuncular olmalı. Bizim dönemimizde, altyapıdan gelen oyuncularla, yerli oyuncularla şampiyonluklar yaşadık. Galatasaray çok doğru bir politika izlemeye başladı. Futbol şansı da umarım Galatasaray'ın yanında olur. Bir Galatasaraylı olarak kulübümüzün başarısı bizi her zaman gururlandırır" ifadelerini kullandı.