Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, transferde adı Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımlarla anılan Olcan Adın'ı satmayacaklarını yineleyerek, oyuncunun sözleşmesini uzatmak istediklerini söyledi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu İstanbul'da yönetim kurulu olarak toplanarak geçen sezonu değerlendirdiklerini, gelecek sezonla ilgili yapılacak çalışmaları konuştuklarını belirtti.

Gelecek sezon hedefleri doğrultusunda şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturacaklarını ifade eden Aslan, "Hedeflerimiz varken önemli oyuncularımızı veremeyiz. Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurma peşindeyiz. Olcan Adın'ın Türkiye'de yerini dolduracak oyuncu yok. Olcan'ın yerine daha iyisini bulamayacağımız için başka bir kulübe satışı söz konusu olamaz, hedeflerimize de aykırıdır" dedi.

Olcan ile 1 yıllık daha sözleşmelerinin bulunduğunu anımsatan Aslan, "Milli takım kampı sonrası kendisiyle sözleşmesinin uzatılması konusunda görüşeceğiz. Bizim amacımız Olcan'ı vermek değil, sözleşmesini uzatmak istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın durumunun gündeme gelmediğini anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Biz onun verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını yapıyoruz. Genç, bonservisi elinde bulunan oyuncular arıyoruz. Direkt oynayacak, kulübede oturmayacak, takıma hemen katkı sağlayacak oyuncular olacak. Geleceğe yönelik oyuncular olmayacak. Bu yönde yerli ve yabancı oyuncularla irtibat halindeyiz. Ciddi hedefler koyduk. Geçen yıldan itibaren izlettiğimiz oyuncular var. İsabetli kararlar vererek gelecek sezon iyi bir kadro oluşturmanın gayreti içindeyiz."

Fransız oyuncu Malouda'nın takımdan ayrılmak istediğini belirten Aslan, bu oyuncuyla yapacakları görüşmenin ardından durumun netlik kazanacağını kaydetti.

Aslan, Portekiz'in Benfica Kulübü'nde forma giyen Cardozo'nun transfer gündemlerinde bulunmadığını sözlerine ekledi.