Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde "Kariyer Fuarı" etkinlikleri kapsamında söyleşiye katıldı.

Hamzaoğlu, Bursaspor'da göreve başladığında, "Galatasaray'dan bahsetme" diyenler olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ne yapacağız? Geçmişi kapatıp yaşanmamış olarak mı göreceğiz? Yarın buradan ayrıldığım zaman Bursaspor'dan konuşmayacak mıyız? Bursaspor camiası, bizi buraya layık gördü. Biz de mahcup olmamamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan ayrılacağımız günler olacak. Gittiğimiz yerlerde Bursaspor'u anlatacağız. Taraftarların takımına olan bağlılığını anlatacağız. Gerçekleri inkar etmememiz lazım. Bunu söylemekten çekinmiyorum; Galatasaray'da şampiyonluk yaşadım ve Galatasaraylıyım. Ölünceye kadar da Galatasaraylı kalacağım ama bu demek değil ki Bursasporlu değilim. Bursaspor'u da çok seviyorum. İnşallah hislerim beni yanıltmıyorsa güzel şeyler yaşayacağız."

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki gerginlik

Bursaspor ile 2-3 yıl içinde şampiyonluk hayalini gerçekleştirebileceklerini vurgulayan Hamzaoğlu, "Beşiktaş'ın yeni stadının açılışını Bursaspor ile yapacağı yazıldı ve maça da Bursaspor taraftarlarının davet edileceği söyleniyor. İki takım taraftarları arasında husumetin bitmesi adına bu adımı nasıl buluyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Böyle bir teklifte bulundularsa güzel bir adım atmışlar. Geçmişte yaşanan birçok şey olabilir. Bunları yarınlara taşımak, kötüleştirmek bir şeye yaramaz. Beşiktaş, değerli bir rakibimiz. Bu düşmanlığın bitmesi lazım. Bu tür şeylerin futbolun içinde olması doğru değil. Kim ilk adımı atarsa doğru yapmış olur. İnşallah bu ilk adım bizden gelir. Bursa camiasına yakışır."