Galatasaray, Arjantinli futbolcusu Lucas Elias Ontivero'yu Kanada'nın Montreal Impact takımına bu yılın sonuna kadar kiraladı.

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan bilgide, 22 yaşındaki futbolcusunun geçici transferi konusunda Kanada kulübüyle anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Ontivero'nun 31 Aralık'a kadar Montreal Impact'a kiralandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Montreal Impact Kulübü oyuncuya hak edişlerinin 250 bin avroluk kısmını ödeyecek olup, geçici transfer bedeli olarak ayrıca şirketimize oyuncunun kalan hak edişine denk gelen 225 bin avro ödeyecektir. Bunlara ek olarak Montreal Impact Kulübü, 1 Aralık tarihine kadar 800 bin avro bonservis ücreti ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna sahiptir. Satın alma opsiyonu kullanıldığı takdirde oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda Montreal Impact Kulübü şirketimize satış karının yüzde 10'unu ödeyecektir."

Teknik direktör Roberto Mancini'nin isteğiyle 2013-2014 sezonun devre arasında Galatasaray'a 2 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Ontivero, son iki yılda 4. kez kiralandı.