Galatasaray Teknik Direktörü Orhan Atik, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldikleri Akhisar Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Orhan Atik, skora göre oynama düşüncesinden uzak olarak maça başladıklarını ifade ederek, "İlk yarı çok arzulu, çok istekli bir Galatasaray vardı. İkinci yarı ise bununla ilgili tam anlamıyla aynı paralelde olduğumuzu söyleyemem. Vermiş olduğumuz bir takım pozisyonlar var ki bunları irdeleyeceğiz ve yorumlayacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

"Ben Galatasaray'a 39 yıl önce 10 yaşında gelmiş, Galatasaray'ın neferiyim" diyen teknik direktör, "Galatasaray'ın çocuğum. Galatasaray benim tutkum. Galatasaray'da ne kadar süre olacağımla ilgili yönetim bana destek veriyor. Galatasaray bana emanet edilmiştir, ben de bu emanete gözüm gibi bakacağım. Bu böyle bilinsin" dedi.

Değişimin kısa sürede mümkün olmayacağının altını çizen Atik, "Uzun süre gerekebilir. Bu süre konusunda net bir şey söylemek doğru olmaz" sözlerini sarf etti.

Takımda motivasyon sıkıntısı olup olmayacağı ile ilgili soruya ise, "Sıkıntı olarak algılamaz doğru olmayabilir. Yüksek konsantrasyonla oynanan maçlar Süper Lig maçları. Bunun için gerektiği kadar odaklanmaları sağlayabiliriz. Oyuncularımız bu konuyla ilgili herkes elinden gelen her şeyi yapacaklardı" yanıtını verdi.

Galatasaray'ın altyapısı ile ilgili ise Atik, bir planlama yapıldığını vurgulayarak, "Bu planlamayı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Biliyorsunuz, bir değişikliğimiz oldu; Hollanda'dan Riekerink hocamız altyapı direktörlüğüne getirildi. Kısa sürede bir planlamaya gidilecek ve uzun vadeli bir program sonrası da akademiden A takıma oyuncu ile ilgili planlar yapılacak. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah. Bizim çok inandığımız jenerasyonlarımız var. Bu plan bir proje, bu projeyi hayata geçirmek için hareketlendik diyebilirim" dedi.

GALATASARAY 2. BAŞKANI CENGİZ ÖZYALÇIN

Stat çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray 2. Başkanı Cengiz Özyalçın da, "UEFA tarafından Galatasaray'a verilen ceza, bu yönetimin bir başarısıdır. Bu ceza kötünün iyisi. Başkanımızı, hukukçularımızı buradan tebrik ediyorum. Teknik direktör konusunda henüz alınan bir karar yok. Gelecek günlerin ne getireceği henüz bilinmez. Başkanımızla yaptığım görüşmenin ardından Mayıs ayından sonra düzlüğe çıkacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise, Galatasaray'ı tebrik ettiğini ifade ederek, "Önemli bir karşılaşmaydı. İlk yarı Galatasaray'ın topa hakim olduğunu gördük. 1-0 geriye düştük şansız bir şekilde ama ikinci yarı çok önemli bir cevap verdik. Oyunu bırakmayalım dedim oyuncularıma devre arasında. Çok daha iyisini yaptık ikinci yarıda. Uzatmaya gidebilirdi hatta turu getirecek pozisyonlar yakaladık. İlk maçta da kendi kalemize attık. Kaleler yanlış tarafta oldu. Oyuncularımı da maçı çok istediği için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Her iki karşılaşmada kendi kalesine gol atan Douglao'nun şanssızlıktan şikayetçi olduğunu dile getiren teknik adam, "Douglao Galatasaray maçları bana yaramıyor diyor. Futbolda var bunlar. Beklemesine gerek yoktu. Kaleci çelebilirdi. Orada yaşadığı kararsızlık golü getirdi. PTT 1. Lig'den gelip bu kadar önemli bir performans sergiliyor çok kısa sürede. Tebrik ediyorum onu" dedi.

'Bu sezon Galatasaray'da 3 farklı hocayla karşılaştınız, hangi takımı daha rahat gördünüz?" şeklindeki soruya Arslan, "Dördüncüsü ile de karşılaşacağız galiba. Ben çok bir şey değiştiğini görmedim. Hocalar değişir ama anlayış değişmiyor. Galatasaray'da bence grubun değişmesi lazım. Çok yetenekli bir takım. 37 puanda olması çok anlaşılır bir şey değil. Burada diğer grupları da analiz etmek lazım. Dışarıdan gördüğümüz bu. Takım içindeki kimyayı yeniden oluşturmak lazım. Oyuncuya göre değil, hocaya göre oyuncu grubu oluşması lazım. Yoksa hep hayal göreceğiz. Ben inşallah çok başarılı olurlar ama o grubun ruhu değişmedikten sonra ben fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Ligin 24. haftasında Fenerbahçe ile oynayacakları maçı da değerlendiren Arslan, "Beşiktaş maçında çok önemi bir performans sergiledi. Çok ciddi bir rakip. Bizim amacımız biz herkesi yenmek için mücadele ediyoruz. Saygı duyuyoruz rakibe ve tanıyoruz. Biz sahaya kazanmak için çıkacağız. Teknik direktörün amacı galibiyettir. Hafta sonu da galibiyet için sahaya çıkacağız" şeklinde konuştu.