Hollandalı teknik adamın, güçlü bir orta saha için kolları sıvadığı ve bu yüzden Selçuk-Tolga ve De Jong’u aynı anda oynatmanın planları içerisinde olduğu bildirildi. Böylece orta alanda ipleri eline almak isteyen Riekerink’in son dönemdeki düşüşe bu şekilde müdahalede bulunmak istediği belirtildi.

Kadıköy’de 4-3-3 formasyonuna dönme eğilimi içinde olan Hollandalı teknik adamın, savunmanın önünde De Jong’u görevlendireceği, Tolga ile Selçuk’u ise sağ ve sol tarafta kullanacağı bildirildi. Riekerink’in Selçuk ve Tolga’dan kanat savunmasına da zaman zaman destek vermelerini isteyeceği dile getirildi.

Orta sahada ipleri eline alacak

Fenerbahçe’nin etkili kanat isimlerine sahip olması yüzünden bu düşüncede olan Riekerink’in, öncelikle orta sahada ipleri eline alarak oyunu kontrol altında tutmaya çalışacağı vurgulandı. Ayrıca forvet ile savunma arasındaki koordinasyon da bu şekilde tam olarak sağlanmış olacak.

Bugünden itibaren Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başlayacak olan sarı-kırmızılılarda Riekerink’in şu an için kafasında bu sistem olduğu ancak milli maçlar sonra bu kararını netleştirip antrenmanlarda bu sistemi çalıştıracağı ifade edildi.