Yönetimin desteğini zor günlerde de hissettirdiğinin altını çizen Özbek, Hamzaoğlu'nun takım üzerindeki pozitif etkisi ve oyuncuların hırslı görüntüsünün başarı için önemli olduğunu belirtti. Hamza Hamzaoğlu da başkan Özbek'e teşekkür ederek, bu dönemde oyuncularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti.

Kadıköy'e tam kadro giden Galatasaraylı yöneticiler de takımın sahada gösterdiği mücadeleden oldukça memnun. Son haftalarda iyi futbol oynadıklarını belirten yöneticiler, Hamza Hamzaoğlu'nun takım için çok önemli olduğu yönünde görüş belirttiler. Yönetimin Hamza Hamzaoğlu'nun arkasında olduğunun altını çizen Galatasaray yöneticileri, bir dönem eleştirilerin olduğunu ancak alınan skorlarla sıkıntıların geride kaldığını söylediler.

İSTENİLEN BAŞLANGICI YAPAMAMIŞTI


Geçen sezon şampiyonluğu 4. yıldız ile taçlandıran ve Türkiye Kupası'nı da müzesine götürerek unutulmaz bir yıl yaşayan Galatasaray, TFF Süper Kupa'yı da alarak büyük bir başarı yakalamıştı. Ancak transfer döneminde beklentilerin karşılanmaması, UEFA'nın Finansal Fair Play Kriterleri nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar, kulüp içinde sorunları beraberinde getirmişti.

Yeni sezona deplasmanda Medicana Sivasspor beraberliği ve sahasında Osmanlıspor mağlubiyeti ile başlayan sarı kırmızılılarda Hamza Hamzaoğlu ve yönetimin geleceği tartışılır hale gelmişti. Galatasaray her ne kadar Torku Konyaspor'u deplasmanda 4-1 mağlup etse de, Türk Telekom Arena'daki Mersin İdman Yurdu beraberliği ve Şampiyonlar Ligi ilk maçında Atletico Madrid karşısında alınan 2-0'lık yenilgi eleştirilerin dozunu arttırmıştı.

DÖNÜM NOKTASI TRABZON DEPLASMANI

Trabzon deplasmanında gelen galibiyet, dönüm noktası haline geldi. Gaziantepspor'u da mağlup eden sarı kırmızılılar, galibiyet serisiyle birlikte moral bulmaya da başladı. Astana deplasmanında bırakılan 2 puan bir kez daha eleştirilerin artmasına neden olurken, Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği galibiyetleri yeniden suların durulmasını sağladı. Kritik Benfica maçından 3 puan çıkaran Galatasaray, Kadıköy'de ezeli rakibiyle berabere kalınca hem Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını artırdı hem de zirve yarışında yoluna devam etmiş oldu.

Hamza Hamzaoğlu'nun ekibi, bu sezon çıktığı 13 resmi maçta yalnızca 2 kez yenildi. Sarı kırmızılılar Osmanlıspor'a ve Atletico Madrid'e Türk Telekom Arena'da kaybetti. Lig, Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde 7 galibiyet alan sarı kırmızılılar, 4 kez berabere kal