Başkan Dursun Özbek, UEFA İnceleme Komitesi'nin Galatasaray'ın 1+1 yıl Avrupa'dan men edilmesini istediğini açıkladı. Ancak bu görüşün karar olmadığını sadece böyle bir düşünce hakim olduğunu söyledi. 

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları;

"Başarılara giderken Galatasaray her şeyi doğru mu yaptı? Evet, birçok şeyi yaptık ama, bazı eksiklerimiz de oldu. Bazı şeyleri süreç içinde halının altına süpürdük. Finansal konularda son yıllarda eksiklerimiz oldu. Avrupa'da futbolun patronu UEFA. UEFA, 2009 yılında bazı maksatlar çerçevesinde, kara paraların girmemesi için, bir amaç uğruna bir yapılanmayı başlattı. FFP'yi tüm Avrupa Futbolu'na getirdi. Şu anda Avrupa'nın en önemli yarışmalarından biri olan Şampiyonlar Ligi'ne, diğer takımlardan çok fazla katılmış, Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş bir kulüp Galatasaray. UEFA FFP'yi başlattığı zaman, ilk aşamada Galatasaray'ı hedef aldı. Galatasaray o dönemde Avrupa'da en çok gözüken, başarı odaklı Türk takımıydı. Bunun için 2010 yılında Galatasaray'ın finansal yapısını incelemeye başladı. "

"TÜRK FUTBOLUNDA BU PEŞİ SIRA GELECEKTİR"

"Bu FFP sadece Galatasaray'ın sorunu mu? Hayır. Göksel Gümüşdağ şunları söylemiş: '2011 yılından beri malum sebeplerden dolayı bir düşüş yaşıyoruz. 4 büyük takımımız dahil, mali sorunlar yaşanıyor. Belli makyaj yapılmazsa, zannediyorum çoğu kulübümüz UEFA'da maça çıkamaz'. Mali yapıların incelenmesine yönelik bir kurul kurulmuş. Türkiye'deki 18 tane Süper Lig kulübünün toplam borcu: 4,2 milyar TL. UEFa nezdinde Galatasaray bir öncelik almıştır, doğru. Bu Galatasaray'ın Avrupa futbolundaki yeri ile ilgili. Fakat Türk futbolunda bu peşi sıra gelecektir. Yapılardaki bozukluk bunun devamını sağlayacaktır"

"3 SENE EK SÜRE İSTEDİK"

"UEFA'dan bir mektup aldık. Kulübümüzle yaptıkları mütabakat çerçevesinde, bu tablonun kabul edilemez olduğunu söylüyor ve bize söylediği izlenen 3 dönem rakamları neticesinde Galatasaray'ın 2016 sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün değil dedi. Biz onlara ilk yarıdaki zararın 30 milyon euro olduğunu söyledik. Bu her ne kadar bir iyileşme gibi gözükse de, UEFA tarafından pek kabul edilmedi. Biz bu rakamları daha iyi yerlere çekmek için çalıştığımızı anlattık. Bize zararların sebepleri soruldu, biz Galatasaray'ı temsil eden heyet, Galatasaray'ı en iyi seviyede anlatmış ve bu zararların nereden geldiğini ifade etmiş ve ayrıca bunun nasıl önleneceğini de bir proje halinde önlerine koyduk. Kendilerine de, bize verilen sürenin uzatılması halinde Galatasaray'ın dengeye geleceğini belirttik ve 3 sene ek süre istedik."

"KURUL AVRUPA KUPALARI'NDAN MEN İSTİYOR"

"Komite Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'ndan 1+1 yıllık men edilmesini istiyor. Bu karar değildir, görüşlerini öyle belirtiyor. Bu komite bizi davet edecek. Orada biz görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Galatasaray'ın buradan zarar almaması ya da kabul edilebilir bir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız. İnceleme kurulu, Galatasaray'ı 1 sene kupalardan men edelim. 2. sene hesaplarda bir iyileşme de var, Galatasaray'ı izleyelim, eğer 2016 sonunda zararı 10 milyon seviyesine, bunu takip eden 2017'de de bunu 10 milyon euro seviyesinde kapatırsa, sadece 1 sene ceza verilmesi yönünde bir tavsiyede bulunuyor. Bu zaten bizim hedefimizle çakışıyor. Sezon başlangıcında, Sportif AŞ'nin zararını 30 milyon euro çerçevesinde görüyorduk, fakat yeterli olmadığını görmediğimizden bazı aksiyon çalışmaları hazırlıyorduk. 2. dönemde Galatasaray'ın zararının minimize edilmesi, 5-10 milyon eurolara inmesi için bir çalışmamız var. Bu sadece UEFA için değil, Galatasaray'ın bekası için gerekli. Bu nasıl yapılacak, 2. bir basın toplantısıyla detayları vereceğim. Galatasaray son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorundadır. Bu acı reçete hiçbir zaman sportif hedeflerin şaşması anlamına gelmez. Herkesin bize güvenmesini istiyorum. Aslolan Galatasaray'dır"