Galatasaray'da mutlu son için geri sayıma geçildi. Ancak, başkan Ünal Aysal ile teknik direktör Fatih Terim'in ise fikri şu, "Şampiyonluk yakın, ancak kutlamaları sezon sonuna bırakalım."

Özetle, sarı kırmızılılar zafer çığlığı atmak için son haftayı bekleyecek. Bunun sebebi de kutlamalar için çok anlamlı ve özel bir tarihin seçilmesi. Kulübün kuruluş tarihi olan 1905 ve Galatasaraylılar günü olarak bilinen 19 Mayıs yönetimi harekete geçirdi. Sarı kırmızılılar, 19. şampiyonluk kupasını kulübün kuruluş tarihi olan saat 19.05'te kaldırmak istiyor. Bunun için de Türkiye Futbol Federasyonu'na, son hafta 19 Mayıs tarihinde oynanacak Trabzonspor maçının başlama saatinin 17.00 olması için başvuruda Makrobet bulunulacak.

TERİM REHAVET İSTEMİYOR

Kamuoyunda herkes Galatasaray'ın pazar akşamı Türk Telekom Arena'da Sivasspor'u yenmesi ve şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından kutlama yapmasını bekliyor. Ancak, bu olmayacak. Şampiyonluk kutlamaları ligin son haftasındaki Trabzonspor maçında gerçekleştirilecek.
Bunun da üç nedeni var.

1-Fatih Terim oyuncularının ne olursa olsun "Lig bitti" diyerek tatil havasına girmelerini istemiyor.

2-Özellikle Kadıköy'de oynanacak F.Bahçe derbisine rehavet içinde çıkılmamasını Terim önemsiyor.

3-Son hafta 19 Mayıs'ta saat 19.05'te en anlamlı gün ve saatte şampiyonluk şöleni hedefleniyor.

SÜRPRİZLER OLACAK

Sivasspor maçının kazanılmasının ardından Galatasaray yöneticileri, TFF'nin kapısını çalacak. Gereken iznin çıkması halinde ise sarı kırmızılılar geçen sezonki kutlamaları bile geride bırakacak sürprizlere imza atacak.

Skorer