Cim-Bom'un, Dzemaili ile birlikte Lazio'dan transfer ettiği Pandev, Türkiye'ye uyum konusunda sorun yaşamadığını dile getirdi.

Lig TV'ye konuşan Makedon golcünün açıklamalarından satır başları şöyle:

- Strumitsa'da Türklerin çok yoğun olduğu bir şehirde doğdum. Bu yüzden bir kaç gündür burada olmama rağmen kendimi evimde gibi hissediyorum. Ama doğduğum yerde Türkçe çok konuşulmasına rağmen öğrenmemem hata olmuş. Aynı dili konuşmasak da Türkiye benim için evimden farksız geliyor.

- Çocukluğumda Kızılyıldız herkes için müthiş bir ekoldü. Ben de sıkı bir Kızılyıldız taraftarıydım. Sanırım solak olduğumdan Dejan Saviçeviç benim çocukluk idolümdü. Futbola onun sayesinde başladım. Makedon tarihinin en büyük golcüsü Darko Pançev de hayran olduğum diğer Kızılyıldız’lı futbolcuydu. Altın ayakkabı bile kazandı. Biz Makedonlar için Pançev gerçek bir kahramandı.

- 13 yıl İtalya’da yaşadım orası benim ikinci evim gibi. Lazio ile önemli işler yaptık. Muslera’yla birlikte İtalya Kupası kazandık ve Şampiyonlar Ligi potasını zorladık. Inter’de ise bütün kupaları topladık. Sneijder ne denli büyük bir oyuncu olduğunu o günlerde gösterdi. Sihirbaz gibiydi.

- Cesare Prandelli, İtalya’da büyük saygı duyulan bir isim. Çok tutkulu, istekli ve çalışkan olarak bilinir. Umarım burada Prandelli’yle tarih yazacağız.

Burak Yılmaz’a övgü

- Yaşadığım mahalledeki Türklerden dolayı Galatasaray-Fenerbahçe rekabetini çok yakından biliyorum. Zaten hep bu iki takımın sohbeti yapılırdı. Bence bu derbi tüm dünyada hissedilen özel bir rekabet. Avrupa’nın pek çok yerinde bu derbinin yoğunluğu hissedebilirsiniz.

- Burak’la oynamak zevk olacak. Avrupa’nın tanıdığı bir isim ve birbirimize çok yardımcı olacağız. Dzemaili ise orta sahada olmasına rağmen mükemmel goller atabilen bir isim. Futbol bilgisi üst düzey ve bunu kısa sürede takıma yansıtacaktır.