Duruşmaya dernek başkanı Kemal Ulusoy, asli müdahil Yıldız Oğuz, dernek avukatları, davalı TFF ve Aktif Yatırım Bankasının avukatları katıldı.

Ulusoy, Passolig'in sporda şiddet ve düzensizlik ile karaborsa bileti önleyemediğini savunarak, davanın kabulünü istedi.

Asli müdahil Oğuz ise Passolig kartını yenilememesine karşın kartı pazarlayan bankadan reklam ve SMS almaya devam ettiğini söyledi. Dernek avukatı Ertuğrul Cem Cihan, uygulamanın hak ihlallerine neden olduğunu savundu ve iptalini talep etti.

TFF'nin avukatı Duygu Yaşar, Anayasa Mahkemesinin, uygulamanın Anayasa'ya uygun olduğuna ilişkin karar verdiğini ifade ederek, davanın konusuz kaldığını kaydetti.

Bankanın avukatı Murat Gürtan Bilir ise davanın reddini istedi. Hakim Adnan Yılmaz, beyanları dinledikten sonra, TFF'ye açılan Passolig uygulamasının iptali istemini reddettiğini belirtti.

Ancak Yılmaz, Taraftar Hakları Dayanışma Derneğinin, Aktif Yatırım Bankası AŞ'ye yönelik davasını "kısmen" kabul ederek, elektronik bilet uygulamasının yürürlüğe girdiği tarihte banka ve taraftarlar arasında imzalanan "kart hizmet sözleşmesi" ile internet için düzenlenen "kullanıcı koşulları"ndaki bazı maddelerin hükümsüzlüğüne karar verdi. 

Yılmaz, kararı yazdırırken, sözleşmenin, mahkemece daha önce konulan tedbir üzerine değiştirilerek, kişisel verilerin gizliliği ve temel hukuki sorumluluk kurallarına uygun hale getirildiğini ifade etti. 

Taraftar grupları da izledi 

Duruşmayı bazı taraftar grupları da takip etti. Taraftarlar, duruşmanın ardından Passolig ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine sloganlar attı. 

Adliye önünde basın açıklaması yapan dernek avukatı Ertuğrul Cem Cihan, kararı temyiz edeceklerini bildirerek, şunları söyledi:

"Mahkeme, Aktif Bank'ın taraftarlarla yaptığı sözleşmede kişisel verilerin kullanılması hususunda zorla imzalatılan sözleşme hükümlerini iptal etti. Davalı banka hiçbir şekilde kişisel verileri kullanamaz. TFF, Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda İçişleri ve Maliye Bakanlığı dışında bu verileri kullanamaz ve aktaramaz. Bugüne kadar olan hak ihlalleri, sözleşmelerin imzalatıldığı taraftarlar, bankaya karşı kişisel verilerin silinmesi konusunda Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler, tazminat davaları açabilirler."