Galatasaray'da Cesare Prandelli'nin görevine son verilmesinin ardından transfer itirafları da arka arkaya gelmeye başladı. Prandelli'nin transfer etmek istediği isimler arasında yer alan

Brezilyalı golcü Pato için flaş bir açıklama geldi. Brezilyalı oyuncunun menajeri Gilmar Veloz, Pato'nun transferi için Galatasaray ile görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Galatasaray ile bu sezon başında iki görüşme yaptıklarını ifade eden Veloz, "Bu sezon başında aralarında Galatasaray'ın da bulunduğu 4 kulüp ile görüşmelerimiz oldu. Taffarel'in vasıtasıyla bizlere ulaştılar ve kulüpten iki yönetici Brezilya'ya gelerek tekliflerini sundular. Öncelikli amaçları kiralık olarak transferi gerçekleştirmekti ancak kulüp buna izin vermedi." şeklinde konuştu.

2015 yılına kadar kulübü ile sözleşmesi bulunan Brezilyalı forvet yıllık 800 bin euro maaş alıyor. Adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılan Pato daha önce Internacional, AC Milan ve Corinthians formaları giymişti.

Brezilya basını 24 yaşındaki yıldızın gelecek yaz Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası sebebiyle göz önünde olabilmek için Brezilya'da kalmayı tercih ettiği ifade edildi. Pato, geçen sezonun devre arasında transfer olduğu Corinthians formasıyla 33 karşılaşmada 16 kez gol sevinci yaşadı.