Sarı-kırmızılı ekip, Brezilyalı futbolcunun yüksek maliyeti nedeniyle son dönemde Huntelaar ve Gervinho ile yakından ilgilenirken Corinthians’ın önerisi Galatasaray’ın yeniden Pato’ya yönelmesine neden oldu. Maddi olarak sıkıntılı günler yaşayan Corinthians’ın Sao Paulo’da kiralık olarak forma giyen oyuncunun ücretini ödemekte zorlandığı ve bu nedenle Pato’yla ilgilenen takımlarla temasa geçtiği belirtildi.

Brezilya ekibi, Galatasaray başta olmak üzere Roma ve Lazio’ya Pato için görüşmeye hazır olduklarını bildirdi. Bunun üzerine Huntelaar ve Gervinho’nun transferlerinde henüz yol alamayan sarı-kırmızılı ekibin, 25 yaşındaki golcü için Brezilya’nın yolunu tutmaya hazırlandığı öğrenildi. Hamza Hamzaoğlu’nun Pato’yu istediği ama Galatasaray’ın fiyatının yeniden yükselmemesi için çok da hevesli davranmayacağı kaydedildi.

Pato’nun Sao Paulo ile olan kiralık kontratı, 31 Aralık 2015 itibariyle sona eriyor. Bonservisinin bulunduğu Corinthians’la da 31 Aralık 2016 tarihine kadar sözleşmesi var. Bonservis bedeli 10 milyon euro civarında olan yıldız futbolcu için Galatasaray’ın 7.5 milyon euro’ya kadar çıkmayı düşündüğü öğrenildi.

MİLAN YARAMADI

17 yaşında 22 milyon euro’ya Milan’a transfer olan ve Shevchenko’nun 7 numaralı formasını kapan Pato, yaşadığı talihsiz sakatlıkların da etkisiyle gözden düştü ve 2013’te Brezilya’ya döndü. Corinthians, golcü oyuncu için 15 milyon euro ödedi ancak Brezilya ekibi de bir sene sonra Sao Paulo’ya kiraladı.

254 MAÇ 100 GOL

İnternacional, Milan, Corinthians ve Sao Paulo formaları giyen Pato, kariyeri boyunca 254 maça çıkarken 100 gol atma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncunun 30 da asisti bulunuyor.