Bursaspor maçında penaltı kullanmak istemeyen Wesley Sneijder’in, Dünya Kupası yarı finalinde, Arjantin karşısında penaltı kaçırdığı, bundan olumsuz etkilendiği ortaya çıktı.

Galatasaray’ın yıldızı Wesley Sneider’in, Bursaspor karşı son dakikadaki penaltı atışını kullanmak istememesi ve Hollandalı oyuncunun sorumluluk almaması oldukça eleştirildi. Ancak Hollandalı futbolcunun penaltı konusunda kötü bir anısı olduğu, bundan olumsuz etkilendiği ortaya çıktı.

Bursa maçına kaptan olarak çıkan Sneijder, 81. dakikadaki penaltıyı kullanmak istememesinin tek sebebinin son Dünya Kupası’nda kaçırdığı penaltı olduğunu ifade edildi. 2014 Dünya Kupası’nda Hollanda’nın Arjantin ile oynadığı yarı final mücadelesi penaltılara gitmiş ve yıldız oyuncu takımının 3. penaltısını kullanmıştı. Ancak bu vuruş kaçtı. Ardından Arjantin finale yükseldi ve Almanya’nın rakibi oldu.

Takımı ile finale kadar yaklaşan, ancak son anda kaçırdığı penaltı ile takımını bir anlamda kupadan elenmesine sebep olan futbolcu, bu durumdan fazlasıyla etkiledi ve uzun süre bu travmayı yaşadı. Sneijder, Bursa maçında Hamza Hamzaoğlu’nun isteğine rağmen penaltı atmadı, topun başına geçmedi.