Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Arap futbolunun gelişimi için itici bir güç olacağını söyledi.

Podolski, Katar 2022 Yüksek Komitesi'nin internet sitesine yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da yapılan ilk FIFA Dünya Kupası olacak Katar 2022'nin, futbolun bölgede ilerlemesine önemli katkıda bulunacağını belirterek, "Dünya Kupası, her ev sahibi ülke için bir fırsat. Bunu Almanya 2006'da gördük. Almanya, turnuvadan sonra gerçekten futbolunu ileri taşıdı. Arap dünyası için de itici bir güç olacağını düşünüyorum. Önemli olan bu fırsatı görmek ve turnuvanın ardından bir şeyler yapmak." ifadelerini kullandı.

126 kez oynadığı Almanya Milli Takımı'nın formasını, Lothar Matthaus (150) ve Miroslav Klose'den (137) sonra en fazla giyen 3. futbolcu Podolski, Türkiye'deki futbol tutkusundan etkilendiğinden de bahsetti. Galatasaray'ın 2015 yazında transfer ettiği 30 yaşındaki forvet oyuncusu, "İstanbul'daki karşılama sıra dışıydı. Havaalanında binlerce kişi tarafından karşılandım. Galatasaray taraftarlarının kanı, bana gerçekten ısındı. Taraftarlarımız coşkulu ve duygusal." yorumunu yaptı.