Podolski Galatasaray'da oynamak istiyor. 29 yaşındaki Alman oyuncu Lukas Podolski takımda fazla şans bulamadığından Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden kulübümüzde kendini tekrardan kanıtlayıp Almanya Milli Takım formasını kaybetmek istemiyor.  



Daha fazla süre almak istiyor

Polonya asıllı Alman futbolcu prensip olarak Arsenal'den ayrılmak istemiyor; ancak beklediği oranda şans bulamıyor. Bu nedenle Galatasaray'dan resmi teklif gelirse kariyerine Türkiye'de devam etmek istiyor. Başarılı oyuncuyla Galatasaray'ın yanı sıra eski takım Köln ve Almanya Ligi Bundesliga’nın diğer takımlarından Hamburg ve Wolsfburg da ilgileniyor.

Podolski ile ilgilenen Köln takımı Podolski'nin istediği şartları sunamıyor. Wolsfburg ve Hamburg takımlarıda henüz resmi bir teklif sunmadı. 

Hedefi yeniden milli forma

Galatasaray, doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor olması ve Avrupa'daki itibarı nedeniyle diğer alternatiflerin önünde gözüküyor. Podolski’nin Londra’dan kopmak istemediği için 1 sezon kiralık olarak gelmek istediği belirtildi.

Podolski’nin Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi’nde kendisini gösterip Alman Milli Takımı’ndaki yerini geri almayı planladığı kaydedildi. Hedefinin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası olduğu ifade edildi.Oyuncunun Arsenal'le 2016'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Yıllık 3.5 milyon euro kazanıyor. Dany-Eboue ikilisinden birinin sözleşmesini feshedilince bu transfer bitirilecek.

Türkler’e saha yaptırdı

Podolski, Türkler’e olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Köln'de oynadığı dönemlerde yaşadığı Berkhiem kasabasında Türkler’in oynadığı bir takım için yaptırdığı suni çim ve kulüp binasıyla takdir toplayan Alman oyuncunun adaptasyon konusunda da hiç bir sorun yaşamayacağı belirtiliyor.