Podolski, Alman Sportbild dergisine verdiği röportajda, Galatasaray'a  transferinin neden bu kadar hızlı gerçekleştiğine ilişkin soruya, "10 Temmuz'da  Arsenal'da antrenmana çıkmayı planlıyordum. Ancak, son günlerde transfer  konusunda inanılmaz hareketlilik yaşandı ve imzalar atıldı" cevabını verdi. 

Transferi öncesinde Türkiye'de tatil yapması ile sarı-kırmızılı  takımla sözleşme imzalaması arasında bir bağ olmadığını belirten 30 yaşındaki  futbolcu, önceki yıl yine Türkiye'de tatil yaptığını vurguladı. 

Alman futbolcu, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ile yaptığı  görüşmelerin ve Galatasaray'ın 5 yıldan bu yana kendisini transfer etmek için  yoğun çaba harcamasının da transferinde etkili olduğunu söyledi. 

Podolski, "Sizi eleştirenler, Türkiye'ye transferinizin sportif bir  düşüş olduğunu iddia ediyor" şeklindeki soruyu "Süper Lig'in, İngiltere Premier  Ligi ve Bundesliga seviyesinde olmadığına katılıyorum. Ancak Galatasaray sürekli  Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor ve Wesley Sneijder gibi yıldızlara sahip. İstanbul  bir dünya metropolüdür ve Galatasaray'ın futbolda uluslararası düzeyde iyi bir  ismi var" diye yanıtladı. 

Galatasaray'ın borsada yer alan bir kulüp olduğunu hatırlatan  tecrübeli futbolcu, bu nedenle aldığı ücretin açıklanmasının kendisi için sürpriz  olmadığını ve spekülasyonların son bulduğunu da ifade etti. 

Podolski, kariyerinin son kazançlı sözleşmesine imza attığının  farkında olduğunu kaydederek, "Galatasaray'la sözleşmemi tamamıyla yerine  getirirsem, 34 yaşında olacağım. Her kariyer bir vakit sona erecek, benimki de  öyle. Ancak daha sonra eski kulübüm Köln'de forma giyebileceğimi düşünebiliyorum"  değerlendirmesinde bulundu. 

Köln'ün, Podolski'nin giydiği 10 numaralı formayı "emekliye  ayırmasını" da değerlendiren Galatasaraylı yıldız golcü, "Bu yönde bir talebim  olmamıştı. Ancak Köln, döndüğümde aynı formayı giyebileceğime yönelik güvence  verdi. Bu da beni mutlu etti" diye konuştu. 

Alman futbolcu, boş vakitlerinde sosyal paylaşım sitelerini sürekli  kullandığını ve bunu taraftarlarıyla iletişim halinde olmak için yaptığını da  sözlerine ekledi.