Galatasaray'da Alman yıldız Lukas Podolski için Burak Yılmaz'ın da formasını giydiği Çin temsilcisi Beijing Guoan, resmi teklifle kapıyı çalarken; yaşanacak gelişmeler merakle beklenmeye başlandı

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu ve teknik direktör Jan Olde Riekerink, Podolski için ayrılık sinyallerini verdi ve kararın futbolcuda olduğunu aktardı.

Sarı-kırmızılı takımla 2018 yılna kadar sözleşmesi bulunan Alman yıldız, transfer söylentileri hakkında bir açıklama yapmazken Levent Nazifoğlu'nun, "Beijing Guoan'dan Podolski için gelen önemli bir teklif var. Biz de bu teklifi değerlendiriyoruz. Transferin gerçekleşmesi oyuncuya bağlı" sözleri sonrasında gözler Podolski'nin cevabına çevrildi.

Podolski teklifi kabul edecek mi?

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Tuzlaspor ile oynanan ve 3-2 kaybedilen kupa maçının ardından takıma 5 gün izin verdi. Çin basını da Podolski eksenli haberleri geçmeye başlarken, Podolski'nin tatil dönüşünde Çin ekibinin yetkilileri ve menajeriyle gelen teklifi konuşacağı bildirildi.

3 Ocak 2017'de Bejing Guoanlı yetkililerle masaya oturacak olan Podolski'nin büyük ihtimalle teklifi kabul edeceği ve kariyerine Çin'de devam edeceği vurgulandı. Beijing Guoan, Lukas Podolski'ye yıllığı 9 milyon eurodan 3 yıllık anlaşma önermiş ve Galatasaray'da kazandığının 3 katını sunmuştu.

Burak Yılmaz'ı da ikna ettiler

Bejing Guoan yetkilileri hakkında konuşan Burak Yılmaz, kendisine teklif geldiği anda yöneticilerin "Hayır" payı bırakmadığını belirterek Çinli yetkililerin ikna kabiliyetini şu sözlerle özetledi.

"Transfer sürecinde ya İngiltere ya İtalya'ya gidiyordum. Çin Ligi'ne gitmek istemiyordum ama benimle yüz yüze konuşmak istediler. Bana hayır diyemeyeceğim bir teklif yaptılar, düşünmeme bile fırsat vermediler. Gösterdikleri sevgi ve saygı, aileme gösterdikleri sevgi ve saygı beni çok mutlu etti. Annem babam kal dedi bana. Galatasaray'dan kal diyen olmadı"