İngiliz basınında çıkan habere göre Galatasaray'ın, Arsenal'in iki yıldızı Campbell ve Podolski'yle ilgilendiği aktarılırken, Wenger'in iki oyuncunun gönderilmesi konusunda bir karar vereceği, buna göre de transferin şekilleneceği belirtildi.

Ayrıca yine aynı haberde Wenger'in Campbell konusunda daha önceki yaptığı açıklamalara yer verilirken oyuncunun bu sezon Arsenal'de kalmasının yüksek bir ihtimal olduğu, bu yüzden transfer görüşmelerinin Podolski ekseninde yoğunlaştığı belirtildi. Galatasaray'ın daha önce de Podolski'yle ilgilendiği belirtilen haberde sarı kırmızılı kulübün transfer için ısrarcı oluğu ve idari menajer Cenk Ergün'ün transfer görüşmeleri için Londra'da olduğu da haberde belirtildi.
Haberde ayrıca Alman yıldız Podolski'nin yeni sezonun ilk lig maçında Arsenal takımında yer almayabileceğini çünkü İstanbul'un yolunu tutabileceği aktarıldı. Alman futbolcunun da Galatasaray'a transferi konusunda olumlu düşündüğü ve devamlı ilk 11'de forma giymek istediği için transferine Arsenal'in ve teknik direktör Wenger'in izin verebileceği belirtildi.