Almanya A Milli Takımı ile Berlin'de kampta bulunan Podolski, Mercedes  Benz Berlin Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında, dünya  şampiyonluğundan sonraki hedefinin Fransa'da 2016'da düzenlenecek Avrupa  Şampiyonası'na katılmak ve şampiyonu olmak olduğunu söyledi. 
 
Podolski, Almanya A Milli Takımı'nın son maçlarda önemli puanlar  yitirdiğini ve bunları telafi edeceklerini belirterek, Avrupa Şampiyonu olmak  için kendisinin ve takımın elinden geleni yapacağını kaydetti. 
 
'Geçen sezon Galatasaray sizinle ilgilendi. Arsenal'de memnun  olmadığını da söyledin. Galatasaray sizin için opsiyon olur mu?'' şeklindeki bir  soruya Podolski, ''Oynamadığın zaman memnun olamıyorsun. Kendimi gösteremediğim  için, kötü oynayıp oynamadığım, formda olup olmadığım veya kriz yaşayıp  yaşamadığım söylenemez. Bundan dolayı ne olacak diye bakmak lazım'' dedi. 
 
Antrenmanlarda çalıştığını ifade eden Podolski, ''Ancak 8 ila 10  dakika oynadığın zaman zor. Bu süre içinde ancak ısınabiliyorsun. Bundan dolayı  kışın ne olacağı konusunda düşünmem lazım. Kulübümle görüşeceğim. Bir şey olmazsa  kalırım. Kesin gitmem gerekiyor şeklinde de bir baskı yok. Ancak görüşmeleri  yapacağım'' şeklinde konuştu. 
 
''Galatasaray benimle ilgilendi. Ancak herhangi bir takımla somut  görüşmeler veya teklifler gelmedi. Bakalım ne olacak'' diyen Podolski,  ''Futbolda,  ben buraya veya bu lige gitmeyi istiyorum diye seçemiyorsun. Neyin  geleceğine bakmak ve ardından karar vermek lazım'' ifadelerini kullandı. 
 
Futbol oynamadan zevk aldığını belirten Podolski, 90 dakika rakiplere  karşı futbol oynamak istediğini belirtti. 
 
Takımın devlet nişanı ile ödüllendirildiğinin hatırlatılması üzerine  Podolski, bu ödülü üçüncü kez aldığını ancak Cumhurbaşkanı Joahim Gauck ve  Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelmenin her zaman özel olduğunu kaydetti.