Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu bizzat sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu tarafından açıklanan Lukas Podolski, kariyerine Arsenal’de devam etmek istediğini ancak futbolda her şeyin olabileceğini söyledi. 

Geçen sezonun ikinci yarısında Roberto Mancini’nin çalıştırdığı Inter’de kiralık olarak forma giyen Podolski, Almanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Bild’e yaptığı açıklamada “Inter’e satış opsiyonuyla gitmemem belki de hataydı. Sporda bazen her şeyin yolunda girmediği dönemler olur. İlk 11’de düzenli oynayamazsın; belli kararları kabul etmen gerektiğini ve kendini hala geliştirmek zorunda olduğunu öğrenirsin. Ben de bunu yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Artık sadece önüme bakıyorum. Arsenal’de her şey iyi. Oynamak için bütün gücümle mücadele etmeye gidiyorum. Arsenal’de oynayacak kaliteye sahibim. Orada beni İngiltere Ligi bekliyor” dedi. 

Başta Galatasaray olmak üzere kendisiyle ilgilenen takımlar için de açık kapı bırakan Alman forvet oyuncusu “Bunun yanısıra futbol dünyasında her şeyin nasıl çabuk değişebildiğinin de farkındayım. Birçok takıma yardımcı olabilecek, katkı sağlayabilecek özelliklerde bir futbolcu olduğumu da biliyorum” ifadesini kullandı. Podolski’nin 30 Haziran 2016’ya kadar sözleşmesinin bulunduğu Arsenal sezonu 10 Temmuz’da açıp ilk antrenmanını yapacak.