Son şampiyon Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, yeni sezonu derbiyle açıyor.

Sarayın Sultanları, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz sezon final serisinde Abdullah Gül Üniversitesi'ni 3-1 ile geçerek 13. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek mücadeleye Samsun'da bulunan Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Galatasaray – Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası final mücadelesi 10 Ekim Cumartesi günü saat 18:00’da başlayacak.

Ekrem Memnun önderliğindeki Galatasaray, şampiyon kadrosuna önemli takviyeler yaptı.

2 sezon önce 3 kupalı takımın yıldızlarından biri olan Işıl Alben, yuvaya geri döndü. Ayrıca Türk basketbolunun gelecekteki yıldızı olarak gösterilen Cansu Köksal transfer edildi. Sarı Kırmızılılar üç de yabancı oyuncu kadrosuna kattı. Galatasaray, Petra Kulichova, Jewell Loyd ve Lynetta Kizer ile sözleşme imzaladı. Ancak WNBA'de mücadele eden Kizer, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

Sarayın Sultanları, takımın tecrübeli oyuncuları Nevriye Yılmaz ve Bahar Çağlar ile de yeniden anlaşma sağladı.

Galatasaray, 1992-1993 sezonundan itibaren oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 8 kez zafere ulaştı. İlk 6 kupanın sahibi olan Sarı Kırmızılılar, son olarak 2010-2011 sezonunda zafere uzandı. Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe ise 10 defa kupayı kazandı.

Sarayın Sultanları, akşam saatlerinde Samsun'a vardı. Takımımızı taraftarlarımız büyük coşku ve tezahüratlarla karşıladı.