Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, İtalyan basınındaki “Kaçtı” iddialarına yanıt verdi. 

Corriere Della Sera’ya röportaj veren Prandelli, hakkındaki birçok konuya açıklık getirdi. Dünya Kupası’ndaki başarısızlığın sorumluluğunu üstlenen deneyimli teknik adam, "Belli bir oyun anlayışıyla oynamaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Bu teknik bir hamleydi ve başarısız oldu” ifadelerini kullanırken, Galatasaray’a imza atmasının ardından çıkan “Kaçtı” haberlerine de tepki gösterdi.

"NEDEN KAÇAYIM?"

Kendisini en çok üzen eleştirilerin bunlar olduğunu söyleyen başarılı çalıştırıcı, “Kaçtı olarak suçlanmak beni üzdü. Bu doğru değil. Hem kişisel hem de profesyonel yaşantımda böyle bir şeyi yapmayacağımı kanıtladım. Parma’da da aynısı oldu, Parmalat iflas ettiğinde birçok kişi kaçtı ama ben kaldım ve beşinci oldum. Fiorentina’da da aynısı oldu. Kaçmadım. Yöneticiler Calciopoli skandalından içeri alınmıştı, bütün bunlara rağmen biz ceza almasaydık ligi ikinci sırada bitirecektik. Şimdi ise federasyondan hepimiz istifa ettik ve ben kaçmış mı oluyorum? Kaçmak? Neyden kaçayım?” diye konuştu.

GALATASARAY’A NASIL GELDİ?

Prandelli Galatasaray’ı tercih nedenini ve İstanbul'a geliş sürecini ise şöyle özetledi: “Galatasaray’dan teklif geldi, ben de geri dönüş yaptım. ‘Biz büyük bir kulübüz, senin için 8 hocayı bekletiyoruz’ dediler. Sahalara geri dönmek için fiziksel bir ihtiyacım da söz konusuydu. Çocukken bisikletten düşünce hemen kalkmaya çalışırsınız. Beni sevenler, beni yarı koma halinde gibi gördüler. Onlara bunu borçluydum. İşimi yapmaya devam edeceğim, zor, ama oyuna döndüm.”

Prandelli, Galatasaray’la dördüncü yıldız için mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.

ŞENOL GÜNEŞ’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Prandelli futbolun genel durumuyla ilgili yorum yaparken ise hali hazırda Bursaspor’u çalıştıran teknik direktör Şenol Güneş’in 2011’deki sözlerini hatırlatan açıklamalarda bulundu. Prandelli, “Eskiden sahada fakir kahramanlar vardı, tribünlerde ise zenginler. Şimdi ise tam tersi. Sahada zenginler oynuyor, tribünlerdeki insanlar ise gittikçe fakirleşiyor” ifadelerini kullandı. Şenol Güneş de 2011 Ocak ayında yapılan TFF kongresinde, “Eskiden futbolu fakirler oynar zenginler izlerdi, şimdi ise zenginler oynuyor fakirler izliyor” demişti.

“BALOTELLI BAŞKA BOYUTTA YAŞIYOR”

Prandelli, milli takımdan öğrencisi Balotelli ile ilgili ise "Mario esasında iyi bir çocuk. Kötü biri değil. Ama gerçeklikten çok uzak bir boyutta yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Medyaspor - Gamze Bal