Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'nin suskunluğunun nedeni belli oldu. Sezon başında sarı-kırmızılı ekibin başına geçen ancak beklentileri karşılayamamasının ardından yardımcıları ile birlikte görevine son verilen İtalyan teknik adamın, eski kulübüne olan saygısından dolayı sustuğu ortaya çıktı.


Milliyet'e konuşan Prandelli'nin Galatasaray'daki yardımcısı Silvia Berti, sarı-kırmızılı ekiple yollarını ayıralı 5 ay olan deneyimli çalıştırıcının, ülkesine döndükten sonra henüz hiç röportaj vermediğine dikkat çekti. Berti, "Prandelli bugüne kadar basına hiç konuşmadı. Çünkü eski takımıyla ilgili kötü şeyler söylemek istemedi. Söyleyeceği sözlerle kulübe zarar vermek istemiyor" dedi.

'Üzüntüsü devam ediyor'

İtalyan teknik adama bazı tekliflerin geldiğini ancak kendisinin bunları kabul etmediğini de aktaran Berti, "Altı aylık çalışma süresinin ardından kulüple yolları ayrıldı. Galatasaray'ı ve İstanbul'u çok seviyordu. Bu yüzden bu ayrılık onu çok üzdü. Hala bunun üzüntüsünü yaşıyor, bu yüzden başka takımları çalıştırmak istemiyor. Sezon sonuna kadar da çalıştırmayacak. Belki gelecek yıl yeniden başlar. Galatasaray'ı çok seviyor, kötü duygular beslemiyor ve hala takımın başarılı olmasını istiyor" diye konuştu.