Basın toplantısı düzenleyen Galatasaray teknik direktörü Prandelli, açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaların tümü;

"Kampta herkes çok istekli. Kazanan bir takım kurmak istiyoruz. İstanbul'da kalan oyuncular profesyonel bir şekilde çalışıyorlar. Sabri'ye karşı herhangi bir kötü düşüncem yok. Çalışmalarımızı transfer olmayacakmış gibi sürdürüyoruz. Bazı bölgelerde sıkıntımız olursa o bölgelere transfer çalışması yaparız. 
Kaptan olarak Selçuk İnan'ı seçtik. Çok pozitif bir insan kendisi. Anlayışlı birisi. Sneijder geldikten sonra ikinci kaptanı belirleyeceğiz, ama Hakan Balta'yı unutmamak lazım, o da seçenekler arasında.

Pirlo, Balotelli ve Sneijder haberlerinin hepsi gerçek dışı. Sneijder bizim için çok kaliteli, önemli ve yetenekli biri. Galatasaray'a gelerek çok doğru bir iş yaptım.

Maç boyunca hücum yapamayız, savunmayı da yapmamız gerekiyor.

Herkes sürekli çalışıyor. Bu çok güzel. Herkes ne yapması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Herkesin istekli olması beni mutlu etti.

Her zaman kazanmayı isteyen bir takım kurmak istiyorum.

Türk teknik adama ihtiyacımız olmadı. Her takım için birer birer video hazırlanıyor. Bana teknik adam değil tercüman gerekiyor. Mancini ile konuştum, Fatih Terim ile de ileride konuşmayı düşünüyorum.

Galatasaray'a gelmeden önce düşüncem pozitifti. Organize edilmiş bir kulüp Galatasaray. Galatasaray'ın organizasyonu üst düzeyde.

FORZA CİM BOM BOM!"