Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalyan teknik adamla  ilgili, "Teknik direktörümüz Prandelli'den memnunuz. Zamanında Lucescu'ya da  aynısı olmuştu. Gecenin bir vakti çok değerli hocamızın yanına gitmiştim. Ben  Lucescu'nun dimdik yanında durdum ve o sene şampiyon olduk. Hocanıza sahip  çıkacaksınız" diye konuştu. 

Artık bir olup, ekip olduklarını ifade eden Albayrak, "Bizlere bu  yetkiyi verdikleri için yönetim kurulumuza, Duygun hocama teşekkür ediyoruz"  dedi. 

Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de 4-0'lık farklı skorla kaybettikleri  İstanbul Başakşehir maçının önemine dikkati çekerek, "O maça mazbatamızı almadan,  başkanımızın ısrarıyla gittim. İyi ki de gitmiştim. Eğer o günkü maçı yaşamasam,  o manzaraları görmesem, gece saat 01.30'a kadar hem teknik heyetle hem  futbolcularla konuşmasam, olayın ciddiyetini göremezdim. Hemen kolları sıvayıp işe soyunduk. Şu an istediğimiz ekip ruhunu yavaş yavaş, en azından yüzde 50'sini  yakalamış durumdayız" ifadelerini kullandı. 

"Alman polisinin zafiyeti var" 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya deplasmanında Borussia Dortmund'a  4-1 yenildikleri maçta sarı-kırmızılı taraftarların neden olduğu olaylarla ilgili  de Albayrak, Alman polisinin zafiyetinin bulunduğunu savundu. 

Olayları çıkartan taraftarların Galatasaraylı olduklarına inanmak  istemediğini vurgulayan Abdurrahim Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"O maçta bizi yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarına teşekkür  ediyorum. Ancak o günkü maçta bu olayları çıkartanların Galatasaraylı olduklarına  da inanmak istemiyorum. Hem Galatasaray, hem Türkiye büyük zarar aldı. O  taraftarlar İstanbul'dan gelen taraftarlar değildi. 

Alman polisine sesleniyorum, maçtan önce o sopalar nasıl giriyor  stada? Özellikle Almanya gibi bir ülkede şaşkınlık oluşturuyor ve düşündürüyor  insanı. Emniyet ve güvenlik zafiyeti vardı. Devre arasında bizim oyuncularımıza  da ciddi bir saldırı oldu. Onların güvenlikleri tarafından üzücü laflar söylendi  futbolcularımıza." 

Maçta yaşananları, UEFA yetkililerinin de görüp not aldıklarını ifade  eden Albayrak, "İkinci golü yediğimizde futbolcularımız tribünleri yatıştırmaya  gitti. Çok iyi oynayıp puan alabileceğimiz bir maçta, bizi kendi taraftarlarımız  üzdü. İstanbul'dan gelen taraftarlar, özellikle UltrAslan grubu olayları  yatıştırmak için çok büyük çaba sarf etti. Ben bütün bu olayların Alman polisinin dikkatsizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce uyarmamıza rağmen böyle  olaylar yaşandı" diye konuştu. 

Öte yandan Albayrak, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensupları  için sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturacaklarını kaydetti. 

ALİ DÜRÜST'ÜN SÖZLERİ

Galatasaray Kulübü'nün eski ikinci başkanı ve yeni  dönemde Sportif AŞ'de görev alması beklenen Ali Dürüst, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  oynadıkları Borussia Dortmund maçında sarı-kırmızılı taraftarların çıkardığı  olaylarla ilgili UEFA Disiplin Kurulu'na savunma yaptıklarını belirterek, "İnşallah bizi üzmeyecek bir ceza ile karşılaşırız" dedi. 

Dürüst, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya'da oynanan  maçta çıkan olayları tasvip etmediklerini vurgulayarak, "Bununla ilgili dün saat  17.00 itibarıyla savunmamızı UEFA'ya gönderdik ve organize bir taraftar  götürmediğimizi belirttik. Maç sabahı yaptığımız toplantıda birtakım duyumlar  geldiğini ve tedbir alınması gerektiğini söyledik. Bu bağlamda hukukçularımız  kapsamlı bir savunma yaptılar" diye konuştu. 

Artık UEFA'nın vereceği kararı bekleyeceklerini ifade eden Dürüst,  "Bunlar, takıma maddi ve manevi zarar veriyor. İnşallah bizi üzmeyecek bir ceza  ile karşılaşırız" ifadelerini kullandı. 

Dürüst, gelecek mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurulda başkan  adayı olacağı yönündeki haberlerle ilgili de "Burada olmamın sebebi, kalan sürede  en iyi şekilde kulübün işlemeyen birimlerini işletmek, şeffaf olarak kulübün  durumunu kamuoyu ile paylaşmak. Şu andaki tek misyonum ve konsantrasyonum bu"  değerlendirmesinde bulundu. 

Prandelli'nin takımdaki geleceği 

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin geleceğiyle ilgili de Ali Dürüst,  İtalyan teknik adamla mukavelelerinin sürdüğünü hatırlattı. 

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın sonunda Fenerbahçe ile aynı puanda  zirvede yer aldıklarına dikkati çeken Dürüst, "Süper Lig'de kıymetli rakibimizle  aynı puandayız. Yarış daha yeni başladı. Galibiyetten ziyade mücadele eden,  heyecanlandıran ve keyif veren bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu takımın  DNA'sında bu var. Önceki 2 sezonun şampiyonuyuz. Hocamız da çok tecrübeli birisi.  Hep beraber yarışı sonlandıracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Sarı-kırmızılı takımda çok fazla oyuncu bulunduğunu ifade eden Dürüst,  gelecek yıl ocak ayındaki ara transfer döneminde transfer yapmayı  düşünmediklerini belirtti. Dürüst, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kadromuzda 41 oyuncu var ama bunun 10'u şu veya bu şekilde başka  takımlarda oynuyorlar. Bizim için esas olan, hocanın rahat antrenman yapabileceği  sayıya indirmek. Kadro dışı kalan arkadaşlarımız da kıymetli futbolcular. Burada  esas olan oyuncunun tercihidir. Onlar da oynamak istiyor. Başka takımlarda da  olsa onların oynamasını sağlayacak tedbirler alacağız. Onun üzerinde çalışıyoruz  ama şu aşamada yeni bir transfer gündemimiz yok." 

Ali Dürüst, şampiyonluk yarışının Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş  arasında geçeceğini belirterek, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bütün  amacı şampiyon olmak. Bu sezonun özelliği 4. yıldızı alabilmek. Beklentimiz,  rekabet devam etsin ve spor istediğimiz seviyeye gelsin. Bu keyifli rekabetten  dolayı seyirci de maça gelir. Onun için hep beraber diğer kulüplerle keyifli bir dönem geçireceğiz. Sonunda da hak eden şampiyon olacak. O zaman onu kutlayacağız  ama tabi ki biz şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.