İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmaya yönelik planlarının iyi işlediğini belirterek, "Maçtan evvelki planımız, özellikle Sneijder'in topla buluştuğu noktalar, Burak'ın yaptığı koşular ve Melo'nun pas trafiğiydi. Bununla ilgili teori ve pratikte son derece sağlıklı bir şekilde çalıştık. Planımız aynı şekilde Melo'nun sağ ve solundaki boşluklarda Mossoro'yu topla buluşturmak ve rakibin beklerinin derinlik verdiği pozisyonlarda doğru şekilde atağa çıkmaktı. Bugün itibarıyla baktığımda, hem kompakt oyunu oynadık hem de hücumdaki geçişlerde çok sağlıklı bir geçiş yaptık. Geçen hafta 6 tane net pozisyona girdik, değerlendiremedik ama bugün girdiğimiz her pozisyonu değerlendirdik. Bunun karşılığında böyle bir sonuç aldık" diye konuştu. 

Ligin ilk 7 haftası itibarıyla iyi yolda olduklarını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Hedef takım olmaya gidiyoruz. Bugün hala ligin en az gol yiyen takımıyız. Namağlup iki takımdan biriyiz. Bu, bizi son derece mutlu ediyor. Ligin 7 haftası itibarıyla 11 puan topladık. Bundan önceki haftalarda oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımız maçlar da oldu. Sağlıklı ve adım adım gidiyoruz. Bu beni mutlu ediyor." 

Abdullah Avcı, Türk futbolunda yaşanan sorunlar ve A Milli Futbol Takımı'nın performansıyla ilgili soru üzerine, "Ben 21 ay A Milli Takım'ın başındaydım. Siz de o zamanlar oradaydınız. Milli takımla ilgili çok da yorumlar yaptınız. Milli takımla ilgili benden yorum bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Milli takım teknik direktörlük koltuğu, saygı duyulacak bir koltuktur. Ben orada oturan hocamıza saygı duyuyorum. O zaman da bana sorduğunuzda, Türk futbolunun sorununun, A Milli Takım Teknik Direktörü veya başkası olmadığını ifade etmiştim. Türk futbolunun temel sorunlarıyla ilgili 21 ay konuştum. Çok dikkatinizi çekmemiş herhalde o zaman. Bugün aynı şeyler konuşuluyor. Türk futbolunun eğitim, uygulama ve denetimle ilgili problemleri var. Ben o koltuğa saygı gösteriyorum. Saygı bekledim, onun için saygı göstermeye devam edeceğim. Orası yorum yapılacak bir yer değildir, destek olunacak bir yerdir" değerlendirmesinde bulundu. 

Takımlarının bütçeleriyle ilgili soru üzerine de Avcı, "Bütçeyi bilmiyorum ama oyuncu kalitesi değil, oyun kalitesi kazanıyor. Dünyada da bu böyle. Bugün itibarıyla oyuncu kalitesi değil, oyun kalitesi kazanmıştır. Onun için beraber oynamak, son derece önemlidir. Bütçeyle ilgili bir şey söylemeyeceğim, ortalamasını siz zaten tahmin edebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Prandelli Abdullah Avcı'ya ne söyledi?

Maç başında ve sonunda Prandelli ile aralarında geçen diyaloğu da anlatan Avcı şunları söyledi:

"Prandelli, 'Maç öncesi analizini yaptığımda çok iyi bir takım kurmuşsun' dedi. Maç sonunda da 'tebrik ediyorum, güzel oyun oldu' dedi. Bu duyguları için teşekkür ediyorum, ülkemize yeni gelen bir hoca. Dünyanın tanıdığı birisidir saygı gösterilmelidir. Ben milli takımın başındayken saygı istedim şimdi de onun için taraftarların saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum, başarılar diliyorum ona."